Συνεχίζεται το “αλαλούμ” με τους “λαθρο”: Στο Ελληνικό όσοι είναι από εμπόλεμες ζώνες στην Κόρινθο όσοι είναι “οικονομικοί μετανάστες”
Πλήρες είναι το αλαλούμ και τα «πίσω-μπρος» σχετικά με τη διαχείριση του όγκου των λαθρομεταναστών και προσφυγων που βρίσκονται στη χώρα.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ενώ χθες θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί η μετεγκατάσταση των εκατοντάδων ανθρώπων από το κλειστό του Ταε Κβον Ντο στο κλειστό του χόκεϊ στο Ελληνικό αυτό δεν μπορούσε να γίνει.
Την ίδια ώρα σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει την κατάσταση η κυβέρνηση εφαρμόζει την τακτική άλλων ευρωπαϊκών χωρών διαχωρίζονας τους μετανάστες σε «καλούς» και «κακούς».
Στην πρώτη κατηγορία φαίνεται ότι εντάσσονται οι πρόσφυγες οι οποίοι προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες (Συρία, Ιράκ, Ερυθραία, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία) και δικαιούνται άσυλο και για τους οποίους προκρίνεται η μετακίνηση στο Ελληνικό. Στη δεύτερη κατηγορία φαίνεται να εντάσσονται οικονομικοί μετανάστες, όπως οι Μαροκινοί, και οι οποίοι μεταφέρονται στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται εφημερίδα αυτή η τακτική πρόκειται να εφαρμόζεται και στο μέλλον με βασικό κριτήριο τη χώρα προέλευσης του κάθε αλλοδαπού.
Και σαν μην έφτανε αυτό, άλλα δύο λεωφορεία γεμάτα μετανάστες έφθασαν την Τετάρτη στην Αθήνα από την Ειδομένη. Το πρώτο έφθασε στις 3 το μεσημέρι και το δεύτερο στις 5 το απόγευμα χωρίς να έχει ληφθεί ούτε γι’ αυτή τη «φουρνιά» μεταναστών κάποια απόφαση προορισμού.