Ο έλεγχος στα ευρωπαϊκά σύνορα όπως μας θυμίζουν συχνά Μέρκελ-Σόϊμπλε- Γιούνκερ του Αιγαίου,φαίνεται ότι έχει πλέον ορισμένα θέματα που ελπίζουμε ότι θα έχουν προβληματίσει τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Αρκετές οργανώσεις “εθελοντών” έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα ακριτικά νησιά και ειδικά στη Λέσβο. Σκοπός της παρουσίας τους να βοηθήσουν στη περίθαλψη των λαθρομεταναστών που βγαίνουν στις ακτές. Ποιος μπορεί να πει όχι σε τέτοια βοήθεια;

Υπάρχουν λοιπόν πληροφορίες και απόψεις που θέλουν κάποιες απ΄ αυτές τις οργανώσεις να μην είναι και τόσο “αθώες”. Κάποιες απ΄ αυτές φέρονται να έχουν ιδιαίτερες σχέσεις με “συνιστώσες” του Ισλάμ που δεν μπορεί καποιος να της χαρκτηρίσει “φιλήσυχες” . Και ορισμένες έχουν φθάσει στο σημείο να εκτελούν χωρίς καμία άδεια,εποπτεία και έλεγχο ακόμη και επιχειρήσεις …διάσωσης λαθρομεταναστών,με βάρκες!

Ή έτσι τουλάχιστον διαφημίζουν με φωτογραφικό υλικό που αναρτούν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Γιατί όπως λένε άνθρωποι που ζουν από πολύ κοντά το προσφυγικό δράμα στη Λέσβο, οι περισσότερες …επιχειρήσεις διάσωσης γίνονται μόνο και μόνο για τη…φωτογράφηση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ