Μια καινούρια καθημερινότητα άρχισε από χθες για περίπου 170 λαθρομετανάστες και πρόσφυγες στο κέντρο φιλοξενίας στον Ελαιώνα όπου μετεγκαταστάθηκαν από το Πεδίον του Άρεως.

Την ώρα που το Πεδίον του Άρεως καθαρίζεται για να παραδοθεί στους επισκέπτες του, αφού αποτέλεσε για εβδομάδες «σπίτι» των ανθρώπων που βρέθηκαν στην Αθήνα κατά την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, οι πρώην «ένοικοί» του ξύπνησαν σήμερα στον Βοτανικό. Η αφετηρία τους μπορεί να μετατοπίστηκε κατά μερικά χιλιόμετρα, ο προορισμός τους όμως παραμένει ο ίδιος: για τους περισσότερους η Ελλάδα είναι μόνο ένας σταθμός στο ταξίδι τους προς τον ευρωπαϊκό βορρά όπου ευελπιστούν να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Κατά τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων αυτών παρούσα ήταν η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία χαρακτήρισε το χώρο του Ελαιώνα παράδειγμα και υπόδειγμα και για άλλα κέντρα φιλοξενίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ