Πάνω από 3000 λαθρομετανάστες έστειλαν σε μια εβδομάδα τα νησιά του Α. Αιγαίου στην Αθήνα
Με τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης να είναι το παρόν διάστημα το νούμερο ένα πρόβλημα εθνικής ασφάλειας στα ανατολικά σύνορα της χώρας η Λέσβος έστειλε στην Αθήνα ακόμη 700 λαθρομετανάστες σε μια προσπάθεια να αδειάσει το νησί αδιαφορώντας βέβαια για το που πάνε και εάν στην Αθήνα υπάρξει πρόβλημα.
«Αρκεί να φύγουν από δω» λένε οι μαγαζάτορες της πόλης της Μυτιλήνης και φυσικά η Αθήνα είναι ο καταλληλότερος τόπος για την μεταφορά των λαθρομεταναστών αφού ουδείς πρόκειται να ασχοληθεί ή να αντιδράσει. Τα κορόιδα να ναι καλά
Έτσι σήμερα το πρωί αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά ακόμη 700 λαθρομετανάστες, προερχόμενοι από τη Μυτιλήνη κυρίως, αλλά και από τη Χίο και την Κω, τα νησιά δηλαδή που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Αυτό όμως που αποτελούσε μέχρι πρότινος πονοκέφαλο για τους νησιώτες, οι οποίοι βέβαια μέσω πολιτικών επαφών κατόρθωσαν σε πρώτη φάση να διώξουν μεγάλο μέρος από τους λαθρομετανάστες, με κύριο επιχείρημα να μην θίγει ο πολύτιμος τουρισμός βέβαια, τείνει να δημιουργήσει -αν δεν είναι ήδη γεγονός – μείζον θέμα και για την Αθήνα, καθώς την τελευταία εβδομάδα έχουν φτάσει στην πρωτεύουσα 3000 μετανάστες, οι οποίοι άμα τη αφίξει τους μεταφέρονται στο κέντρο, όπου αφήνονται ελεύθεροι.
Να θυμίσουμε ότι στις 14 Ιουνίου έγινε η μεγάλη μετακίνηση, καθώς με έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου Blue Star 1, αλλά και με το τακτικό δρομολόγιο της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς, είχαν φτάσει από τη Μυτιλήνη στον Πειραιά περίπου 1.800 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι ήταν εγκλωβισμένοι, λόγω της καθυστέρησης των απαραίτητων γραφειοκρατικών διαδικασιών, στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στα κέντρα υποδοχής του νησιού.
Ακολούθησε στις 16 Ιουνίου το πλοίο της γραμμής «Χίος-Μυτιλήνη» με το οποίο έφτασαν στον Πειραιά περίπου 400 μετανάστες, κατά κύριο λόγο Σύροι πρόσφυγες πολέμου.
Η κατάσταση αυτή, παρόλο που δείχνει να έχει φτάσει στο απροχώρητο, είναι βέβαιο ότι θα χειροτερεύσει, δεδομένου ότι η μεταναστευτική ροή από παράλια της Τουρκίας προς τα ελληνικά νησιά συνεχίζεται καθημερινά με αμείωτους ρυθμούς, ενώ η πολιτεία φαίνεται δεν έχει ουδεμία ανησυχία έχοντας ανοίξει τα σύνορα αδιαφορώντας για τους Έλληνες και σε τι είδους κοινωνία τους προετοιμάζει για να ζήσουν.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης θυμήθηκε τώρα ότι δεν υπάρχει οργάνωση για το μεταναστευτικό!
Το πρόβλημα του μεταναστευτικού έθιξε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
«Δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει μέθοδος, δεν υπάρχει πρόγραμμα. Φοβάμαι ότι δεν πάμε καθόλου καλά», τόνισε ο κ. Καμίνης, προσθέτοντας: «Η Πολιτεία ήταν απροετοίμαστη να δεχθεί αυτό το κύμα, ενώ το γνωρίζαμε. Δεν μιλάω αυτή τη στιγμή για την κυβέρνηση. Το δυστύχημα ξέρετε είναι ότι εδώ διαδέχεται η μια κυβέρνηση την άλλη, επειδή δεν υπάρχει δημόσια διοίκηση στη χώρα και έχει διαλυθεί, ακριβώς δεν μπορεί να διασφαλιστεί μια συνέχεια. Και γι’ αυτό κάθε κυβέρνηση πάει να αρχίσει από την αρχή και έχουμε αυτή την κατάσταση. Οταν έρχονται οι καραβιές έτσι και τους αφήνουν τους ανθρώπους στην τύχη τους, τι καταμέτρηση να γίνει; Και δεν ξέρω αν θέλουν να κάνουν καταμέτρηση…».
Δυστυχώς η απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης η οποία και εν πλήρει συνειδήσει φροντίζει να μεταφέρονται στα ελληνικά παράλια εκατοντάδες λαθρομετανάστες καθημερινά και αυτό δεν είναι υπερβολή, αλλά καθημερινή πραγματικότητα, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τους πραγματικούς σκοπούς της και σε τι αποσκοπεί αυτή η πολιτική των ανοικτών συνόρων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr