Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για διευκόλυνση μεταφοράς λαθρομεταναστών στο εξωτερικό της χώρας
Στο πλαίσιο εποχούμενων περιπολιών που διενεργούσαν δικυκλιστές αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες το βράδυ (4/6/2015), δύο αλλοδαποί οι οποίοι θα διευκόλυναν την παράνομη έξοδο λαθρομεταναστών από τη χώρα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για 56χρονο και 38χρονη, υπηκόους Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διευκόλυνση μεταφοράς λαθρομεταναστών στο εξωτερικό της χώρας.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, εντοπίστηκαν εντός αυτοκινήτου τύπου VAN , ιδιοκτησίας της 38χρονης με οδηγό τον 56χρονο, έντεκα λαθρομετανάστες υπήκοοι Συρίας, τους οποίους, θα μετέφεραν έναντι χρηματικού ποσού, στην περιοχή των Ευζώνων, απ’ όπου και θα εξέρχονταν παράνομα από τη χώρα.
Από την περαιτέρω έρευνα, που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θέρμης, προέκυψε ότι, συνεργός των συλληφθέντων εντόπισε τους λαθρομετανάστες στην περιοχή των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, και τους οδήγησε στο όχημα όπου ανέμεναν οι δύο διακινητές.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr