266 λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν σε επτά διαφορετικά περιστατικά σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
Τουλάχιστον 266 λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν σήμερα το πρωί, σε επτά διαφορετικά περιστατικά, σε τέσσερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή 46 λαθρομετανάστες περισυνελέγησαν σώοι από τη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά του Αγαθονησίου και μεταφέρθηκαν στη Σάμο. Οι λαθρομετανάστες, νωρίτερα, είχαν σκίσει την πνευστή λέμβο στην οποία επέβαιναν και έπεσαν στη θάλασσα.
Επίσης, σε τρία διαφορετικά περιστατικά στην Κω, βορειανατολικά του νησιού περισυνελέγησαν 42, 24 και 25 λαθρομετανάστες. Σε όλες τις περιπτώσεις επέβαιναν σε πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους.
Εξάλλου, 42 λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή ΔΕΗ της Χίου, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής. Νωρίτερα περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού είχε εντοπίσει τους λαθρομετανάστες που επέβαιναν σε πνευστή λέμβο να κατευθύνονται προς την εν λόγω στην ακτή όπου και αποβιβάστηκαν.
Τέλος, σε δύο διαφορετικά περιστατικά σε θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά της Λέσβου περισυνελέγησαν 50 και 37 άτομα αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση οι λαθρομετανάστες μεταφέρθηκαν στη Μυτιλήνη και στη δεύτερη στη Μήθυμνα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr