Το δελτίο αφίξεων της ημέρας: 322 νέοι λαθρομετανάστες έφθασαν στη Λέσβο
Μόνο… 322 νέοι λαθρομετανάστες κατέφθασαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λέσβο από τα τουρκικά παράλια. Δεν αναφέρθηκε «διάσωση» ούτε και εντοπισμός έτσι το πλέον πιθανό είναι οι λαθρομετανάστες απλά να αποβιβάστηκαν στις ακτές του νησιού.
Η μεταφορά τους από τα απέναντι τουρκικά παράλια έγινε πάντα με τη συνεργασία των τουρκικών αρχών (Ακτοφυλακή, Αστυνομία) και βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας.
Ταυτόχρονα τα σύνορα της χώρας θωρακίζονται από μέσα όμως.
Οι αρχές τις τελευταίες ώρες προχώρησαν σε συλλήψεις ατόμων τα οποία αφού μπήκαν παράνομα αλλά ανενόχλητα στην «επικράτεια» θέλησαν να την εγκαταλείψουν… παράνομα.
Πιο συγκεκριμένα συνελήφθησαν τέσσερα άτομα μέσα σε ένα 24ωρο στη βόρεια Ελλάδα, σε δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις, κατηγορούμενοι ότι μετέφεραν συνολικά δώδεκα λαθρομετανάστες.
Η πρώτη υπόθεση αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνέλαβαν στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ευζώνων τρεις ελληνικής καταγωγής άνδρες. Σε έλεγχο που διενήργησαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 63χρονος, διαπιστώθηκε ότι εντός του οχήματος στοιβάζονταν δέκα αλλοδαποί.
Από δεύτερο -προπορευόμενο- όχημα, που, κατά την αστυνομία, λειτουργούσε ως προπομπός, συνελήφθησαν ένας 57χρονος κι ένας 65χρονος. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 63χρονος είχε παραλάβει τους αλλοδαπούς από τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να τους μεταφέρει στους Ευζώνους Κιλκίς, έναντι του χρηματικού ποσού των 100 ευρώ, ο καθένας. Ο τελικός προορισμός των μεταναστών ήταν χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, αλλά η πάντα παρούσα ΕΛ.ΑΣ φρόντισε να παραμείνουν εδώ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr