Νέα άφιξη 69 λαθρομεταναστών – Η εισβολή έγινε από τον Έβρο αυτή τη φορά
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση περισυλλογής 69 λαθρομεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου, στην παρέβρια περιοχή των χωριών Θουρίου και Σοφικού Ορεστιάδας.
Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας ενημερώθηκε στις 23 Απριλίου σχετικά με την ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων, σε νησίδα του ποταμού Έβρου, των οποίων κινδύνευε η ζωή. Άμεσα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, κάτω από δυσμενείς συνθήκες και με τη χρήση λέμβου και άλλων διαθέσιμων μέσων, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα, χθες το πρωί, να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα.
Στη συνέχεια, οργανώθηκε επιχείρηση περισυλλογής, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια 69 λαθρομετανάστες (42 άνδρες, 10 γυναίκες και 17 παιδιά). Στους διασωθέντες χορηγήθηκε ένδυση, υπόδηση και τροφή.
Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης – διακινητής, με τη χρήση πλωτών, μετέφερε τους διασωθέντες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο, όπου εντοπίστηκαν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr