Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Κοζάνης αποφάσισαν να κάνουν αποχή. Την επόμενη ημέρα Τρίτη 4 Νοεμβρίου, οι μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν στην αποχή, αποβλήθηκαν για την “πρωτοβουλία” τους αυτή από τη διεύθυνση του σχολείου.

Το γεγονός αυτό στάθηκε η αφορμή για έναν 23χρονο αλβανό «μαθητή – οικονομικό  μετανάστη» να τον κάνει “έξαλλο” και να επιτεθεί σε 15χρονη συμμαθήτριά του επειδή αυτή «τόλμησε» να μην συμμετάσχει  στην αποχή της τάξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozaniLife.gr, ο 23χρονος αλβανός της επιτέθηκε τόσο φραστικά όσο και σωματικά, χειροδικώντας και εκτοξεύοντας βιβλία, θρανία και ότι άλλο έβρισκε μπροστά του! Η 15χρονη μαθήτρια σοκαρισμένη, ενημέρωσε άμεσα τη μητέρα της για το συμβάν.

Η προσπάθεια του Διευθυντή του σχολείου να συμβιβάσει τους μαθητές ήταν άκαρπη, μιας και η μητέρα του κοριτσιού θέλοντας να προστατέψει το παιδί της, ακολούθησε τη νομική οδό.

Ο 23χρονος μαθητής συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Ανακριτή Κοζάνης στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, πήρε προθεσμία ως την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου για να απολογηθεί.

Τον ξυλοδαρμό της 15χρονης μαθήτριας, βεβαιώνει εγγράφως το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης με αναφορά για τραύματα στο κεφάλι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ