Αυτοί είναι ο δύο δολοφόνοι από τη Μεσσηνία: Έσυραν τα πτώματα των δύο νέων και να πέταξαν στη χαράδρα – Μόνοι τους; [εικόνες]
![Αυτοί είναι ο δύο δολοφόνοι από τη Μεσσηνία: Έσυραν τα πτώματα των δύο νέων και να πέταξαν στη χαράδρα – Μόνοι τους; [εικόνες]](https://www.defencenet.gr/wp-content/uploads/2014/08/21/dolofonoi-messinia.jpg)
Ολοκληρώθηκε η προανάκριση για το διπλό φονικό των νεαρών εθνικιστών στη δυτική Μάνη και οι δυο δράστες που είναι μόλις λίγους μήνες άνω των 18 χρόνων θα προσαχθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.
Την ίδια ώρα, γύρω στις 6 μμ, θα γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις από τους αξιωματικούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, αν και παραμένει το ερώτημα αν υπήρχαν και άλλοι δράστες που τους βοήθησαν στο αποτρόπαιο έγκλημά τους.
Ο ένας από τους δράστες, που συνελήφθη χθες, περιέγραψε με λεπτομέρειες όσα έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης και ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του ήταν αυτός που σκότωσε τον 25χρονο Κώστα Σγούρο και τον 26χρονο Γιάννη Κομμάτη, με ένα δίκαννο που είχε πάρει από το σπίτι του επειδή φοβόντουσαν τους ιδιαίτερα σωματώδείς νεαρούς. Ωστόσο, ο δεύτερος εκ των δραστών που παραδόθηκε τα ξημερώματα συνοδευόμενο από τον δικηγόρο του Γιώργο Ράλλη, ρίχνει τα βάρη για τη δολοφονία στον άλλον!
Φώς στα πώς και τα γιατί της άγριας δολοφονίας του 26χρονου Κωνσταντίνου Σγούρου και του 25χρονου Γιάννη Κομμάτη επιχειρούν να δώσουν οι αστυνομικοί που ανακρίνουν εδώ και ώρες τους δύο 19χρονους νεαρούς που φέρονται ως οι δράστες του διπλού φονικού.
Φωτογραφίες με καραμπίνες, χρηματικά ποσά κοσμούν τα δύο προφίλ στο Facebook και των δύο 19χρονων που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο νεαρών στην περιοχή της Καρδαμύλης, με πιθανόν με πολιτικά κίνητρα.
Οι δύο νεαροί ήσαν συμμαθητές σε λύκειο της Καλαμάτας και θαμώνες του ίδιου γυμναστηρίου. Ο πρώτος εξ αυτών προέρχεται από αγροτική οικογένεια και ο δεύτερος από οικογένεια επιφανών νεοδημοκρατών ενώ ο πατέρας του, που ήταν μηχανικός, παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας.
Σε επίσημες ανακοινώσεις για την υπόθεση θα προχωρήσει το απόγευμα της Πέμπτης η ΕΛ.ΑΣ.
Δεν αποκλείεται η ανάκριση να ολοκληρωθεί και εντός της ημέρας ώστε τουλάχιστον ο ένας από τους δύο να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα για να του απαγγείλει και επισήμως κατηγορίες.
Και οι δύο 19χρονοι φίλοι (ο Π.Μ. και ο Ν.Μ.) ασχολούνταν με το bodybuilding και μάλιστα αυτή τους η ασχολία ήταν αυτή που τους έφερε κοντά στα δύο θύματα με τα οποία είχαν αναπτύξει πολιτική αντιπαλότητα καθως οι νεκροί πρόσκεινταν σττον εθνικιστικο χώρο και οι δράστες ήταν νεοδημοκράτες.
Ο ένας από τους δύο είναι γόνος γνωστής οικογένειας νεοδημοκρατών της Μεσσηνίας με “ηχηρό” επώνυμο.
Ο Π.Μ. μεγάλωσε στην ευρύτερη περιοχή αλλά κατοικεί στην Καλαμάτα ενώ ο δεύτερος, ο Ν.Μ. είναι μόνιμος κάτοικος Κάμπου Αβίας.
Η αστυνομία άλλωστε έφτασε στα ίχνη του Π.Μ. από τις σημειώσεις που βρήκε στο σπίτι του και στις οποίες γινόταν αναφορά στο όνομα του Κωνσταντίνου Σγούρου από τον οποίο οι δύο 19χρονοι είχαν ζητήσει να τους προμηθεύσει συμπληρώματα διατροφής.
Οι δύο 19χρονοι άλλωστε, ισχυρίζονται ότι η αιτία του τόσο άγριου φονικού ήταν η μη παράδοση του πακέτου για το οποίο ισχυρίζονται ότι είχαν δώσει το ποσό των 800 ευρώ! Μάλιστα, στους αστυνομικούς οι δύο νεαροί φέρονται να ανέφεραν ως αφορμή για να ανοίξουν πυρ με την κυνηγετική καραμπίνα ένα… χαστούκι!
Όπως είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέει η αστυνομία, συναντήθηκαν με τον 26χρονο με το πρόσχημα ότι ήθελαν να του δείξουν ένα γρήγορο αυτοκίνητο. Όταν τα δύο θύματα έφτασαν με τη μοτοσικλέτα στο σημείο όπου τους είχαν υποδείξει οι δύο 19χρονοι, επιβιβάστηκαν σε ένα φορτηγάκι με την αιτία ότι ο δρόμος ήταν κακοτράχαλος και εκεί κάπου ξεκίνησε ο καυγάς.
Η συνάντηση κατέληξε σε καυγά και ο Σγούρος χαστούκισε τον έναν από τους νεαρούς, που σήκωσε αμέσως το δίκαννο σημαδεύοντάς τον.
Οι δράστες, εξάλλου, ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να εξουδετερώσουν μόνοι τους, τους δυο αθλητικούς νεαρούς και ο ένας από αυτούς πήρε το δίκαννο της μητέρας του που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο με το οποίο πήγε στο ραντεβού και τους πυροβόλησε εν ψυχρώ, δίνοντάς τους μάλιστα εξ επαφής τις χαριστικές βολές!
Μόλις το είδαν, οι δυο νεαροί προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας, αλλά ο δράστης τους καταδίωξε και τους πυροβόλησε πισώπλατα σχεδόν εξ επαφής!
Ξαναγέμισε το όπλο και συνέχισε να πυροβολεί τραυματίζοντάς τους και υποχρεώνοντας να πέσουν στα γόνατα. Τότε, τους έριξε τις χαριστικές βολές στο πίσω μέρος του κεφαλιού!
Σύμφωνα με όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής, οι δυο άτυχοι νεαροί βασανίστηκαν άγρια πριν δολοφονηθούν με απανωτούς πυροβολισμούς και αφού είχαν αναγκαστεί πρώτα να γονατίσουν!
Όσον αφορά τον άτυχο δεκανέα Γιάννη Κομμάτη, οι δολοφόνοι ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν διαφορές μαζί του, αλλά μόνο με τον Κώστα Σγούρο στον οποίο είχαν δώσει χρήματα για πακέτο συμπληρώματος τροφής, το οποίο δεν είχε παραδώσει.
Τα θύματα παρασύρθηκαν στο ραντεβού του θανάτου με το πρόσχημα της πώλησης ενός «γρήγορου» αυτοκινήτου και ο 26χρονος γυμναστής και σύμβουλος διατροφής είχε ζητήσει από τον φίλο του στρατιωτικό να τον συνοδεύσει για να ελέγξει το όχημα, επειδή είχε σπουδάσει μηχανικός αυτοκινήτων!
Τα τραύματα που έφεραν τα δυο θύματα δεν προέρχονται από χτυπήματα, όπως φαινόταν αρχικά, αλλά από το έδαφος καθώς οι δυο νεαροί δολοφόνοι έσερναν τις σορούς τους για να τις φορτώσουν στο αγροτικό φορτηγάκι του ενός!
Μάλιστα, επειδή το όχημα δεν είχε πόρτα και τα πτώματα γλιστρούσαν κατά τη μεταφορά τους στο σημείο όπου τα πέταξαν, οι δράστες τα έδεσαν με σχοινιά.
Το κόκκινο φορτηγάκι είδε να κινείται στην περιοχή ένας αυτόπτης μάρτυρας χωρίς να συγκρατήσει τα στοιχεία κυκλοφορίας του και ενημέρωσε τους αστυνομικούς που έκαναν επιτόπια έρευνα μετά την αποκάλυψη του διπλού εγκλήματος.
Στην περιοχή υπήρχε μόνο ένα χωρίς πίσω πόρτα κι έτσι οι άνδρες της Ασφάλειας βρήκαν εύκολα τα στοιχεία της ιδιοκτήτριάς του που αποκάλυψε ότι το χρησιμοποιούσε ο γιος της!
Αρχικά, ο νεαρός αρνήθηκε κάθε σχέση με την παρουσία του, αλλά προδόθηκε από την τελευταία κλήση στο κινητό του Σγούρου που, όπως αποδείχθηκε, είχε γίνει από κινητό το οποίο είχε αγοραστεί στο όνομα της… γιαγιάς του!
Έτσι, αναγκάστηκε να ομολογήσει τη συμμετοχή του στο αιματηρό περιστατικό, όχι όμως και τη δολοφονία των δυο φίλων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr