Εγκληματική ομάδα που εμπλέκεται σε σωρεία ληστειών και κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής εξάρθρωσε, η Αστυνομία.

Συνολικά συνελήφθησαν έξι άτομα, έξι Έλληνες άνδρες, ηλικίας 24-35 ετών, μία γυναίκα 44άρων, καθώς και ένας αλλοδαπός27 ετών, σύμφωνα με την ιστοσελίδα skai.gr.

Οι συλληφθέντες ενέχονται σε τουλάχιστον 33 ένοπλες ληστείες και 18 κλοπές μοτοσικλετών, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η λεία της σπείρας να υπολογίζεται πως ξεπερνά τις 47.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες εισέβαλαν ένοπλοι στα καταστήματα για τη διάπραξη των ληστειών και επέλεγαν, κυρίως, πρατήρια υγρών καυσίμων, σούπερ μάρκετ, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ψητοπωλεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και ηλεκτρικών ειδών.

Εισέβαλλαν σε ομάδες των δύο, τριών ή τεσσάρων ατόμων και με την απειλή πολεμικού όπλου καλάσνικοφ ή πιστολιού, ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από μερικές εκατοντάδες, έως μερικές χιλιάδες ευρώ. Κατά τη διάπραξη των ληστειών είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κράνη μοτοσικλετιστή και γάντια.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας και κλοπής, τετελεσμένης ή σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και συνήθεια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ