Οδηγίες της Αστυνομίας πώς να προστατεύσετε την περιουσία σας από διαρρήκτες

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, δίνει συμβουλές για όσους αποφασίσουν να γιορτάσουν το Πάσχα εκτός σπιτιού, ώστε να προστατεύσουν την οικογένεια και την περιουσία τους, ενόψει απουσίας τους από το σπίτι.
Οι οδηγίες που δίνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας είναι:
-Οι πολίτες συνιστάται να κλειδώνουν τις κύριες πόρτες της κατοικίας τους µε κλειδαριά ασφαλείας. -Δεν πρέπει να αφήνουν ποτέ και για κανέναν λόγο ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών.
– Δεν πρέπει ν’ αφήνουν ποτέ μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι ή να γνωστοποιούν στον κοινωνικό και επαγγελματικό τους περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσονται στην κατοικία τους.
-Συνιστάται να ενημερώνουν για την απουσία τους μόνο συγγενικά και φιλικά πρόσωπα ή γείτονες που εμπιστεύονται (και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους), για να επιβλέπουν την κατοικία.
-Δεν πρέπει να αφήνουν σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψουν ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζουν
-Αν υποψιαστούν ή διαπιστώσουν διάρρηξη, συνιστάται να μη μπουν στο σπίτι και να ειδοποιήσουν άμεσα το “100” ή το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr