Η Ειρήνη Μουρτζούκου που βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 27 Απριλίου για τον θάνατο του Παναγιωτάκη.

Ο συνήγορός της επισήμανε ότι απαιτείται χρόνος για την εξέταση της δικογραφίας και των στοιχείων της ιατροδικαστικής έκθεσης, η οποία αποδίδει τον θάνατο του παιδιού σε ασφυξία.

Η ίδια εξακολουθεί να αρνείται κάθε κατηγορία, υποστηρίζοντας ότι το παιδί ήταν για εκείνη προτεραιότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημά της στρέφεται κατά της μητέρας και της γιαγιάς του βρέφους, ισχυριζόμενη ότι το παιδί πέθανε στα χέρια της μητέρας του και ότι η ίδια πιέστηκε από το οικογενειακό περιβάλλον να δώσει αρχικά ψευδή κατάθεση για να καλυφθεί η κατάσταση.

Παρά τους ισχυρισμούς αυτούς, οι αρχές προχώρησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης, βασιζόμενες στα ιατροδικαστικά ευρήματα και στις καταθέσεις της μητέρας, η οποία την κατονομάζει ως υπεύθυνη.

Κατά τη μεταγωγή της από τις φυλακές Κορυδαλλού στο γραφείο της ανακρίτριας, η 25χρονη συνοδευόταν από ισχυρή αστυνομική δύναμη, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή πιθανών επεισοδίων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ