Οι γερμανικές Αρχές εντόπισαν πριν από λίγη ώρα την 16χρονη Λόρα, η οποία είχε φύγει από το σπίτι της στην Πάτρα στις 8 Ιανουαρίου.

Οι γερμανικές αρχές ενημέρωσαν την ΕΛ.ΑΣ.

Η 16χρονη είχε φύγει από το σπίτι της στο Αίγιο και μετά από πολλές αναζητήσεις, είχε διαπιστωθεί ότι είχε ταξιδεύσει με τη Lufthansa στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λόρα είναι καλά στην υγεία της.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από δύο περίπου εβδομάδες, το κινητό της 16χρονης είχε δώσει στίγμα στο Βερολίνο, ένα στοιχείο το οποίο κινητοποίησε άμεσα τις γερμανικές Αρχές, που κατάφεραν να εντοπίσουν το κορίτσι.

Το τελευταίο στίγμα καταγράφηκε στις 9 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια η παρακολούθηση σταμάτησε, καθώς ο εισαγγελέας έκρινε ότι δεν πρόκειται για αρπαγή.

Σημειώνεται ότι ο πατέρας του κοριτσιού έχει επιστρέψει από τη Γερμανία, ενώ οι ελληνικές αρχές δεν γνωρίζουν ακόμη ποια διαδικασία αναμένεται να ακολουθήσουν οι Γερμανοί, υπό την προστασία των οποίων βρίσκεται πλέον το ανήλικο κορίτσι.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η επικοινωνία του κοριτσιού με τους γονείς του θα γίνει μέσω κοινωνικού λειτουργού και η σχετική ενημέρωση της οικογένειας θα γίνει από τις γερμανικές κοινωνικές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ