Ν.Πεσκόφ: «Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία»
Πρόσθεσε ότι παρά τη μονομερή κίνηση της Ρωσίας, δεν έχει υπάρξει καμία δημόσια αντίδραση από την ουκρανική πλευρά

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του τόνισε ότι η Μόσχα εξετάζει την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία.
«Πρέπει να το σκεφτούμε. Πρόκειται για μια νέα εξέλιξη. Έχουμε τη δική μας θέση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ, επισημαίνοντας ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε ήδη ανακοινώσει, πριν από μερικές ημέρες, τριήμερη εκεχειρία, χωρίς να υπάρξει απάντηση από το Κίεβο.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου πρόσθεσε ότι παρά τη μονομερή κίνηση της Ρωσίας, δεν έχει υπάρξει καμία δημόσια αντίδραση από την ουκρανική πλευρά.
«Ακούσατε κάποια απάντηση από το Κίεβο; Όχι, ούτε εμείς. Ακούσατε κάποια κριτική προς το Κίεβο για το γεγονός ότι δεν απαντά ή δεν επιθυμεί να απαντήσει; Όχι», τόνισε ο Πεσκόφ, υπογραμμίζοντας την έλλειψη διεθνούς πίεσης προς την ουκρανική ηγεσία.