ΗΠΑ & Ινδονησία ξεκίνησαν κοινές πολεμικές ασκήσεις στη Σουμάτρα μετά τις εντάσεις με την Κίνα

Οι κοινές ασκήσεις θα συνεχιστούν έως τις 14 Αυγούστου

Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ινδονησίας, ξεκίνησαν για πρώτη φορά κοινές πολεμικές ασκήσεις στη νήσο Σουμάτρα, με τη συμμετοχή κι άλλων χωρών.

Οι ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί για να προωθήσουν τη διαλειτουργικότητα, τις ικανότητες, την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία για την υποστήριξη μιας ελεύθερης και ανοικτής πολιτικής στον Ινδο-Ειρηνικό, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τζακάρτα.

Ο Διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ στον Ειρηνικό, Στρατηγός Τσάρλς Φλιν, δήλωσε ότι «αυτό είναι ένα σύμβολο του αυξανόμενου δεσμού ΗΠΑ-Ινδονησίας μεταξύ των χερσαίων δυνάμεων σε αυτή τη σημαντική περιοχή. Επειδή οι χερσαίες δυνάμεις είναι η κόλλα που συνδέει την αρχιτεκτονική ασφάλειας της περιοχής».

Οι ασκήσεις, στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι από 5 χιλιάδες στρατιώτες από τις ΗΠΑ, την Ινδονησία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και τη Σιγκαπούρη, παρουσιάζονται ως «η μεγαλύτερη άσκηση στην περιοχή από το 2009».

Ο Φλιν και ο στρατηγός του ινδονησιακού στρατού Αντίκα Περκάσα εγκαινίασαν τις κοινές ασκήσεις με μια τελετή στην πόλη Μπατουράγια στην επαρχία της Νότιας Σουμάτρας.

Οι κοινές ασκήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ασκήσεις του Στρατού, του ναυτικού, της αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού, θα συνεχιστούν έως τις 14 Αυγούστου.

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV