Το βίντεο με τον Ινδό στρατιώτη που χορεύει κραδαίνοντας μαχαίρι

Την 73η Μέρα της Δημοκρατίας ετοιμάζεται να γιορτάσει στις 26 Ιανουαρίου η Ινδία, πρόκειται για την Εθνική Γιορτή για το Ινδικό Σύνταγμα που τέθηκε σε ισχύ το 1950.

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, στρατεύματα του Πεζικού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας παίρνουν μέρος σε μια παραδοσιακή παρέλαση στο Νέο Δελχί, παρουσιάζοντας τη στρατιωτική δύναμη της Ινδίας.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ένα βίντεο ανέβηκε στα social media κι αμέσως έγινε viral, με έναν άντρα να χορεύει έναν ειδικό χορό και να συναρπάζει τους χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα.

«Ο χορός Κχούκρι ενός Γκόρκχα τζαβάν (στρατιώτη). Λένε ότι όταν οι στρατιώτες Γκούρκχα μπαίνουν στη μάχη, εγκαταλείπουν μόνο όταν αφήσουν την τελευταία τους πνοή» γράφει το σχόλιο που συνοδεύει την ανάρτηση.

Στο κλιπάκι ένας βετερανος στρατιώτης χορεύει έναν παραδοσιακό πολεμικό χορό που ονομάζεται χορός Κχουκούρι, κρατώντας ένα μαχαίρι.

Το κχουκούρι είναι μια ματσέτα που χρησιμοποιείται σε πολλά μέρη της ινδικής χερσονήσου, αλλά έχει παραδοσιακά σχετιστεί με τους πολεμιστές τόσο στην Ινδία όσο και στο Νεπάλ.

Ο στρατιώτης κραδαίνει το μαχαίρι και δίνει μια εντυπωσιακή παράσταση μπροστά από τους συναδέλφους του που παρακολουθούν παραταγμένοι λίγο πιο πίσω του, με τον άντρα να προσπαθεί να εντυπωσιάσει το κοινό με τις επιδέξιες κινήσεις του.

Το βίντεο έγινε viral, με τους χρήστες να θαυμάζουν την επιδεξιότητα του Ινδού στρατιώτη με το παραδοσιακό μαχαίρι.

Δείτε το βίντεο:

गोरखा जवान का खुखरी डांस.!
गोरखा सैनिकों के लिए कहा जाता है कि यदि वे एक बार मैदान में उतर जाएं तो युद्ध का फैसला करके ही लौटते हैं. pic.twitter.com/cbI7JTDAvB

— Dipanshu Kabra (@ipskabra) January 22, 2022

 

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV