Μεξικό: Αξιώνει αποζημίωση ύψους 10 δισ. δολάρια από εταιρίες κατασκευής όπλων

Η κυβέρνηση του Μεξικό κατέθεσε αγωγή εναντίον εταιριών κατασκευής όπλων, κατηγορώντας τες ότι με τις αμελείς επιχειρηματικές πρακτικές τους προκάλεσαν ζημία στην χώρα.

Στην αγωγή υποστηρίζεται ότι μονάδες των εταιρειών Smith & Wesson, Barrett Firearms, Colt's Manufacturing Company, Glock Inc, Sturm, Ruger & Co. και άλλες γνώριζαν ότι οι επιχειρηματικές πρακτικές τους προκαλούσαν παράνομη διακίνηση όπλων στο Μεξικό.

Οι μεξικανικές αρχές ζητούν να τους καταβληθεί αποζημίωση για τις ζημίες που υπέστη το κράτος, οι οποίες υπολογίζονται σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανέφεραν σήμερα αξιωματούχοι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει δηλώσει ότι είναι προτεραιότητά του η αντιμετώπιση της παράνομης εισαγωγής όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη χώρα του, η οποία τα τελευταία χρόνια καταγράφει ρεκόρ ανθρωποκτονιών.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV