Ινστιτούτο FPRI σε Μπάιντεν: «Δώσε πόνο στη Ρωσία και F-15 στην Ουκρανία»

Να προμηθεύσουν άμεσα οι  ΗΠΑ με προηγμένα μαχητικά F-15 την Ουκρανία, προτείνει  στον Τζο Μπάιντεν ο Stephen Blank του αμερικανικού ινστιτούτου έρευνας εξωτερικής πολιτικής.

Ο αναλυτής του FPRI αναφέρεται στην ανάγκη αναβάθμισης της ουκρανικής Αεροπορίας λέγοτνας πως είναι ευκαιρία για τον Τζο Μπάιντεν να προκαλέσει στη Μόσχα «αληθινό πόνο» αναφορικά τόσο με την στρατηγική έννοια του όρου όσο και με τον πόλεμο προπαγάνδας που διεξάγεται στην περιοχή.

Η Ουκρανία προς το παρόν έχει ένα στόλο από μαχητικά Su-27 Flanker με περίπου 30 από αυτά να είναι επιχειρησιακά.

Ο ίδιος θεωρεί πως η μόνη αξιόπιστη δυτική λύση η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα Su-27 είναι το F-15 συμπληρώνοντας πως η Ουκρανία θα χρειαστεί περίπου 100 από αυτά!  

«Ένα αμυντικό πακέτο με αμερικανική χρηματοδότηση στο πλαίσιο «δανεισμού και μίσθωσης» “lend-lease”, οι ΗΠΑ θα πρέπει να παραχωρήσουν στην Ουκρανία περί τα 100 F-15, ίσως και περισσότερα, 6 έως 8  E-2C-2000 Hawkeye και από 8 έως 12 ιπτάμενα τάνκερ KC-135R μαζί με τις αντίστοιχες υποδομές για συστήματα επικοινωνιών Link-16, έξυπνα πυρομαχικά, βλήματα cruise JASSM, όπως και συστήματα σκόπευσης και αναγνώρισης. Όλα αυτά θα δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ρωσία  και θα αποτρέψουν οποιουσδήποτε ρωσικούς σχεδιασμούς για κατάληψη ουκρανικού εδάφους», αναφέρει ο Blank.

Για το που θα βρεθούν τα αεροσκάφη ο Blank προτείνει αυτό να γίνει από τα F-15C/D, E-2C-2000 και  KC-135R που βρίσκονται σε αποθήκευση και να σταλούν στην Ουκρανία αφού έχουν υποστεί κάποιο πρόγραμμα αναβάθμισης.

Εάν αυτό είναι εφικτό, ο Αμερικανός αναλυτής προχωρά ακόμη παραπέρα λέγοντας πως οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να στείλουν καινούργια F-15QA ή F-15EX.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο είχε αναφερθεί ότι η Γαλλία εμφανίζεται επίσης ως υποψήφιος προμηθευτής της ουκρανικής Αεροπορίας προτείνοντας τα μαχητικά Rafale.

 

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV