Το Ισραήλ παραδέχθηκε εμμέσως ότι εκτέλεσε τον Ιρανό επιστήμονα: «Πρέπει να μας ευχαριστείτε»

Η δολοφονία του κορυφαίου Ιρανού επιστήμονα, Μοχσέν Φαχριζαντέχ, στην Τεχεράνη, έχει δημιουργήσει ένταση ανάμεσα σε Ιράν και Ισραήλ. 

Την άποψη ότι ο κόσμος θα πρέπει να ευχαριστεί το Ισραήλ για τη δολοφονία του Μοχσέν Φαχριζαντέχ, εξέφρασε μιλώντας στους New York Times, ένας αξιωματούχος της χώρας, ο οποίος φέρεται να είχε εμπλακεί στην παρακολούθηση του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα.

Ο Μοχσέν Φαχριζαντέχ, ο οποίος σύμφωνα με το Τελ Αβίβ, είναι ο επικεφαλής του κρυφού προγράμματος πυρηνικών όπλων του Ιράν, έχασε τη ζωή του στις 27 Νοεμβρίου σε επίθεση με πυροβολισμούς και εκρήξεις στη μικρή πόλη Αμπσάρντ.

Και μπορεί καμία χώρα να μην έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία του, ωστόσο υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν ευθέως για την επίθεση το Ισραήλ.

«Θα πρέπει να ευχαριστείτε το Ισραήλ για τη δολοφονία του», φέρεται να ισχυρίστηκε στους NYT ο Ισραηλινός αξιωματούχος, για τον οποίο ο Φαχριζαντέχ συνιστούσε σημαντική «απειλή» για τη διεθνή κοινότητα.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο αξιωματούχος κατέστησε σαφές πως το Ισραήλ θα συνεχίσει «να ενεργεί εναντίον του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος όπως απαιτείται».

O Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, έχει κατηγορήσει πάντως το Ισραήλ για τη δολοφονία του επιφανούς επιστήμονα.

«Ο λαός μας είναι σοφότερος από το να πέσει στην παγίδα του σιωνιστικού καθεστώτος (Ισραήλ)... Το Ιράν σίγουρα θα απαντήσει στο μαρτύριο του επιστήμονα μας την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Ρουχανί σε τηλεοπτική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Για άλλη μια φορά, τα σατανικά χέρια της Παγκόσμιας Αλαζονείας και οι Σιωνιστές (Ισραηλινοί) μισθοφόροι βάφτηκαν με το αίμα ενός γιου του Ιράν», συμπλήρωσε ο Ρουχανί, προσθέτοντας ότι ο θάνατος του Φαχριζαντέχ, δεν θα επιβραδύνει το πυρηνικό έργο του Ιράν.

Το Ιράν απειλεί με αποφασιστική απάντηση

Η δολοφονία του Φαχριζαντέχ έχει εγείρει φόβους για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, με την Τεχεράνη να ορκίζεται εκδίκηση.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Τζαράφ Ζαρίφ, έκανε λόγο για «πράξη δειλίας με σοβαρές ενδείξεις για εμπλοκή του Ισραήλ» στη δολοφονία, ενώ ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν,Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε εκδίκηση, ζητώντας από τις συναρμόδιες Αρχές να κάνουν το παν για να συνεχιστεί το έργο του «μάρτυρα», όπως χαρακτήρισε τον Φακχριζαντέχ.

​«Το Ιράν θα δώσει μια αποφασιστική απάντηση στη δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα», δήλωσε από την πλευρά του ένας κορυφαίος σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, ενώ μια εφημερίδα πρότεινε η εκδίκηση της Τεχεράνης να περιλαμβάνει επίθεση στην ισραηλινή πόλη Χάιφα.

«Αναμφίβολα, το Ιράν θα δώσει μια αποφασιστική απάντηση στους εγκληματίες που στέρησαν τον μάρτυρα Μοχσέν Φαχριζαντέχ από το ιρανικό έθνος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Kamal Kharrazi, επικεφαλής του Στρατηγικού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων του Ιράν.

Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV