ΕΚΤΑΚΤΟ: ΗΠΑ: Πλαστικές σφαίρες εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την κατασκευή αγωγού στη Ντακότα (φωτο)
Η αστυνομία των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποίησε σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσει μια διαμαρτυρία εναντίον της κατασκευής αγωγού μεταφοράς καυσίμων στην πολιτεία της Ντακότα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ένας από τους διαδηλωτές τραυματίστηκε από πλαστική σφαίρα και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Ο αμφιλεγόμενος αγωγός, συνολικού μήκους 1.931 χιλιομέτρων που θα μεταφέρει πετρέλαιο από τη βόρεια Ντακότα προς το Ιλινόϊς, προβλέπεται ότι θα περάσει μέσα από τη γη των αυτοχθόνων Σιου.
Current standoff #noDAPL pic.twitter.com/fPY64PQwHP
— Jason Patinkin (@JasonPatinkin) 2 de noviembre de 2016
Η Energy Transfer Partners – η εταιρεία με έδρα το Τέξας πίσω από τον αγωγό – δηλώνει ότι το έργο κόστους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα δημιουργήσει έως και 12.000 θέσεις εργασίας.
Current standoff #noDAPL pic.twitter.com/O0mjpQo96v
— Jason Patinkin (@JasonPatinkin) 2 de noviembre de 2016
Η εταιρεία έχει επίσης παρουσιάσει τον αγωγό ως μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στη μεταφορά πετρελαίου μέσω φορτηγών και τρένων, τα οποία μπορεί να εκραγούν, και ως ένα τρόπο για να μειωθεί η εξάρτηση των ΗΠΑ από το ξένο πετρέλαιο . Ο αγωγός υπάρχει στα σκαριά εδώ και χρόνια, αλλά εγκρίθηκε από τις Army Corps of Engineers των ΗΠΑ στις 25 Ιουλίου.
Αλλά οι αυτόχθονες – και κυρίως η, από την Βόρεια Ντακότα. φυλή των Standing Rock Sioux- μαζί με τους διαδηλωτές και τους οικολόγους δεν το αποδέχονται και έχουν ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία που προσπαθεί να σταματήσει τον αγωγό.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ