Και με αεροπλανοφόρο οι Αμερικανοί στις ασκήσεις στη Νότια Κορέα [βίντεο]
Το πυρηνοκίνητο αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS John C Stennis θα επισκεφθεί το λιμάνι της Πουσάν στην νότιο Κορέα , αναβάζοντας κατακόρυφα την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, αναφέρει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap .
Τρία αμερικανικά αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων που διαθέτουν σύστημα AEGIS, συνοδεύουν το αεροπλανοφόρο, θα καταπλεύσει στο λιμάνι Πουσάν στην νότιο-ανατολική ακτή της Νότιας Κορέας, 450 χιλιόμετρα από τη Σεούλ.
Πρόκειται για το λιμάνι από το οποίο ο Αμερικανός Στρατηγός Ντάγκλας Μακ Άρθουρ το 1951 πραγματοποίησε μεγαλειώδη απόβαση και ξεκίνησε την σαρωτική επίθεση στα προελαύνοντα στρατεύματα της Βόρειας Κορέας .
Η επιλογή του λιμανιού αυτού έχει σκοπό την μεταφορά «μηνύματος» στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας ότι οι ΗΠΑ « είναι και πάλι εδώ».