Ανώνυμα τηλεφωνήματα που προειδοποιούσαν για 9 βομβιστικές επιθέσεις σε ισάριθμα εμπορικά κέντρα της Μόσχας, έθεσαν σε συναγερμό τη Ρωσική πρωτεύουσα.

Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας εκκενώνοντας όλα τα εμπορικά κέντρα.

Στο εμπορικό κέντρο GUM, ένας από τους μεγαλύτεροι πόλους έλξης για τουρίστες κοντά στην Κόκκινη Πλατεία, σήμανε συναγερμός και οι χιλιάδες επισκέπτες του απομακρύνθηκαν χωρίς να προκληθούν επεισόδια και πανικός.

Επίσης υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχει απειλή για βόμβα και στο κτίριο της Προεδρίας της Κυβερνήσεων, στο οποίο στεγάζονται πολλές από τις υπηρεσίες του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα, αν και όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ, αστυνομικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι σήμανε συναγερμός και στην Προεδρία της Κυβερνήσεως, στο κέντρο της πόλης.

Δείτε φωτογραφίες

Αναστάτωση στην πόλη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ