Εκρήξεις έξω από εστιατόριο και επίθεση σε ξενοδοχείο στη Σομαλία
Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου έξω από παραθαλάσσιο εστιατόριο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, στην παραλία του Λίντο, σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα.
Με τηλεφώνημα στο πρακτορείο Al Jazeera, η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ η οποία έχει πραγματοποιήσει παρόμοιες βομβιστικές επιθέσεις στο παρελθόν, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση
Λίγα λεπτά αργότερα, ακούστηκαν πυροβολισμοί έξω από το ξενοδοχείο της παραλίας του Λίντο, στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ξενοδοχείο δέχεται επίθεση, ενώ προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα και πόσα από τις δύο επιθέσεις.
Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, αμέσως μετά την έκρηξη του αυτοκινήτου μπροστά στο εστιατόριο, εθεάθησαν πέντε άνδρες με αυτόματα, οι οποίοι άρχισαν να πυροβολουν προς την καφετέρια μεγάλου ξενοδοχείου της παραλίας.
Αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και ιατρικό προσωπικό. Οι τοπικές αρχές εξέφρασαν τους φόβους τους για μεγάλο αριθμό θυμάτων.