Υποπτη άρνηση της πραγματικότητας από τον Λευκό Οίκο για τα κίνητρα της σφαγής στον Σαν Μπερναντίνο
_162.jpg)
Τι άλλο από προσβολή στα θύματα είναι οι δηλώσεις των Αμερικανών για τους ισλαμιστές που οδήγησαν στο μακελειό περιοχή στην πόλη Σαν Μπερναντίνο. Δεν υπάρχει κανέναν στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες του μακελειού στο Σαν Μπερναρντίνο ανήκαν σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Δεν μπορεί αυτή η δήλωση παρά να είναι ουσιαστικά κάλυψη στους ισλαμιστές του ISIS καθώς στόχος δεν είαν ιγια την αμερικανική κυβέρνηση μάλλον να προστατέψουν τους πολίτες τους αλλά να μην τους ζητηθεί να τους… χτυπήσουν:
“Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη ότι οι δολοφόνοι ανήκαν σε οργανωμένη ομάδα ή σε τρομοκρατικό πυρήνα”, ανακοίνωσε η προεδρία επαναλαμβάνοντας τη διατύπωση που χρησιμοποίησε χθες το FBI που έχει αναλάβει την έρευνα.
Στο Παρίσι, η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Φρανσουά Ολάντ είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για να του εκφράσει “την αλληλεγγύη και την συμπάθεια” της Γαλλίας μετά την επίθεση στην Καλιφόρνια. Οι δύο πρόεδροι διατύπωσαν και πάλι τη βούλησή τους, “απέναντι σε μία κοινή απειλή, να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο μαζί με τους συμμάχους τους, ενώνοντας τις προσπάθειες και τα μέσα τους”.
Αυτοαναιρούνται μέσα σε μία μόνο μέρα καθώς σύμφωνα με στέλεχος του FBI, η μία εκ των δραστών, η Τασφίν Μαλίκ, έχει ορκιστεί πίστη στον ηγέτη του ISIS! Το pronews.gr είχε σημειώσει ότι οι Αμερικανοί αρνούντο περιέργως να παραδεχθούν ότι υπήρξε τρομοκρατική επίθεση, ενώ όλα τα στοιχεία ήταν εκεί και μπροστά τους.
Σίγουρα επρόκειτο για μία επικοινωνιακή διαχείριση που στόχο είχε να αποφύγει να ενοχοποιήσει τους ισλαμιστές του ISIS…
Η Μαλίκ, 27 ετών, από το Πακιστάν, και ο Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, ο 28χρονος γεννημένος στις ΗΠΑ, αλλά με πατέρα Σαουδάραβα σύζυγός της, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία μερικές ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση της Τετάρτης σε ένα πάρτι στο κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών Inland Regional Center, στο Σαν Μπερναρντίνο, περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες.
Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη
Σε ανάληψη ευθύνης για το μακελειό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια προχώρησαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με ηχητικό απόσπασμα που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, η οργάνωση χαρακτηρίζει τους δύο δράστες της φονικής εισβολής στο κέντρο για άτομα με ειδικές ικανότητες «ακολούθους» της οργάνωσης.
«Δύο ακόλουθοι του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν πριν μερικές ημέρες σε κέντρο στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια», ανέφερε το μήνυμα που μεταδόθηκε από τον ιστότοπο al-Bayan που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο επικεφαλής του FBI στο Λος Αντζελες, Ντέιβιντ Μπάουντιχ, επιβεβαίωσε πως ο Σαϊέντ Φαρούκ και η σύζυγός του Τασφίν Μαλίκ, εξαπέλυσαν τρομοκρατική επίθεση.
Σύμφωνα με το FBI το ζευγάρι πραγματοποιούσε τηλεφωνικές κλήσεις με «άλλους στόχους των ερευνών μας», χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ δεν επιβεβαίωσε πως οι δύο τους ανήκαν σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση.
Παρ’όλα αυτά οι Los Angeles Times αναφέρουν πως το ζεύγος του τρόμου είχε σχέσεις με το Μέτωπο Αλ Νούσρα στη Συρία και την Αλ Σαμπάμπ στη Σομαλία.
Σε ερώτηση αν σχεδίαζαν και δεύτερη επίθεση, ο επικεφαλής του FBI απάντησε ότι δεν είναι βέβαιο αυτή την στιγμή, ωστόσο πρόσθεσε πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία που οδηγούν προς αυτή την κατεύθυνση. Όσο για το ζευγάρι των δύο εκτελεστών, δήλωσε ότι δεν βρίσκονταν υπό παρακολούθηση.
Την ίδια στιγμή, στη δημοσιότητα δόθηκε η φωτογραφία της 27χρονης, η οποία πριν δύο χρόνια παντρεύτηκε τον Φαρούκ, με τον οποίο γνωρίστηκαν μέσω Διαδικτύου, και είχαν αποκτήσει μία κόρη.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η Μαλίκ είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ λέγεται πως διατηρούσε επαφές με τζιχαντιστές.
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα η νεαρή στο προφίλ της στο Facebook είχε αναρτήσει μήνυμα στην προσωπική σελίδα της μέσω του οποίου απευθυνόταν στον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπου Μπακρ Αλ-Μπαγκνταντί, μόλις λίγη ώρα πριν εκείνη κι ο σύζυγός της εισβάλουν στο κέντρο.
Η επίθεση αυτή ήταν το πλέον πολυαίμακτο επεισόδιο ένοπλης βίας στις ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια.
Οι ερευνητές αξιολογούν τα στοιχεία βάσει των οποίων η Μαλίκ, η οποία ζούσε στη Σαουδική Αραβία όταν παντρεύτηκε τον Φαρούκ, ορκίστηκε πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τον ηγέτη του ΙΚ, είπαν νωρίτερα δύο στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
“Βάσει των πληροφοριών και των γεγονότων όπως τα αντιλαμβανόμαστε, ερευνούμε πλέον αυτές τις φρικτές πράξεις βάσει υποθέτοντας ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια”, είπε ο Ντέιβιντ Μπάουντιτς, ο υποδιευθυντής του γραφείου του FBI στο Λος Άντζελες, στους δημοσιογράφους.
Η έρευνα έδειξε πως οι Μαλίκ και Φαρούκ είχαν προσχεδιάσει λεπτομερώς την επίθεση, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον Μπάουντιτς, το FBI εξετάζει διαλυμένα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν κοντά στον τόπο του εγκλήματος και εξακρίβωσε πως υπήρχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες ανάμεσα στο ζευγάρι των δραστών και άλλα πρόσωπα σε βάρος των οποίων η ομοσπονδιακή αστυνομία κάνει έρευνες.
Το ζευγάρι ήταν εφοδιασμένο με δύο τουφέκια εφόδου, δύο ημιαυτόματα πιστόλια, 6.100 σφαίρες και 12 αυτοσχέδιες βόμβες. Είχαν τα όπλα και τα πυρομαχικά μαζί τους και στο σπίτι τους όταν σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις αρχές.
Μια πηγή στην αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να εξακριβωθεί εάν, με δεδομένη την ποσότητα των όπλων και των πυρομαχικών, το ζευγάρι σχεδίαζε κάτι ακόμη μεγαλύτερο.
Ο Φαρούκ, αμερικανός υπήκοος γεννημένος στο Ιλινόι από Πακιστανούς μετανάστες, εργαζόταν ως επιθεωρητής σε μια διεύθυνση της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο. Η έρευνα επικεντρώνεται μεταξύ άλλων σε μια πληροφορία πως ο Φαρούκ ενεπλάκη σε διένεξη με έναν συνάδελφό του που είχε καταγγείλει τους «εγγενείς κινδύνους του ισλάμ» πριν από το μακελειό, κατά την ίδια πηγή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε σήμερα επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο ότι η Μαλίκ ορκίστηκε πίστη στον αλ Μπαγκντάντι σε μια ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook την Τετάρτη, την ημέρα της επίθεσης, μέσω ενός λογαριασμού στον οποίο χρησιμοποιούσε άλλο όνομα. Ο Μπάουντιτς είπε ότι είναι ενήμερος για τις πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη ανάρτηση και πρόσθεσε «το ερευνάμε».
Η έρευνα φθάνει ως το Πακιστάν και την Σαουδική Αραβία, όπου στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών ανέκριναν μέλη της οικογένειας της Μαλίκ, είπε ένα μέλος της οικογένειάς της. “Ανακάλυψα αυτή την τραγωδία όταν στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών ήλθαν σε επαφή μαζί μου και με ρώτησαν αν είχα σχέσεις με την Τασφίν”, είπε ένας θείος της, ο Τζαβέντ Ραμπανί.
Ο ίδιος είπε πως ο αδελφός του, ο πατέρας της Μαλίκ, έγινε πιο σκληρός ισλαμιστής αφότου μετανάστευσε στη Σαουδική Αραβία, πριν από περίπου εικοσιπέντε χρόνια.
Μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είπαν πάντως ότι η Τασφίν Μαλίκ δεν είχε προσελκύσει την προσοχή των αρχών ενόσω ζούσε ακόμη στη χώρα αυτή.
Σιγά μην “δώσουν” οι ισλαμιστές τον ισλαμιστή…