Μετά 48 ώρες από την τρομοκρατική επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια, επιτέλους οι αμερικανικές αρχές παραδέχθηκαν αυτό που για πολιτικούς λόγους φαίνεται ότι αρνούντο να το δεχθούν από την αρχή: Οτι οι ΗΠΑ είχαν πέσει θύμα της μεγαλύτερης τρομοκρατικής επίθεσης μετά τον μαραθώνιο της Βοστόνης (και με ακόμα περισσότερα θύματα από την Βοστόνη) από ισλαμιστές τρομοκράτες!

Σύμφωνα με στέλεχος του FBI, η μία εκ των δραστών, η Τασφίν Μαλίκ, έχει ορκιστεί πίστη στον ηγέτη του ISIS! Χθες το pronews.gr είχε σημειώσει ότι οι Αμερικανοί αρνούντο περιέργως να παραδεχθούν ότι υπήρξε τρομοκρατική επίθεση, ενώ όλα τα στοιχεία ήταν εκεί και μπροστά τους.

Σίγουρα επρόκειτο για μία επικοινωνιακή διαχείριση που στόχο είχε να αποφύγει να ενοχοποιήσει τους ισλαμιστές του ISIS…

Η Μαλίκ, 27 ετών, από το Πακιστάν, και ο Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, ο 28χρονος γεννημένος στις ΗΠΑ, αλλά με πατέρα Σαουδάραβα σύζυγός της, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία μερικές ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση της Τετάρτης σε ένα πάρτι στο κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών Inland Regional Center, στο Σαν Μπερναρντίνο, περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες.

Αναζητείται κι ένας πιθανός τρίτος συνεργός.

Η επίθεση αυτή ήταν το πλέον πολυαίμακτο επεισόδιο ένοπλης βίας στις ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι ερευνητές αξιολογούν τα στοιχεία βάσει των οποίων η Μαλίκ, η οποία ζούσε στη Σαουδική Αραβία όταν παντρεύτηκε τον Φαρούκ, ορκίστηκε πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τον ηγέτη του ΙΚ, είπαν νωρίτερα δύο στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

“Βάσει των πληροφοριών και των γεγονότων όπως τα αντιλαμβανόμαστε, ερευνούμε πλέον αυτές τις φρικτές πράξεις βάσει υποθέτοντας ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια”, είπε ο Ντέιβιντ Μπάουντιτς, ο υποδιευθυντής του γραφείου του FBI στο Λος Άντζελες, στους δημοσιογράφους.

Η έρευνα έδειξε πως οι Μαλίκ και Φαρούκ είχαν προσχεδιάσει λεπτομερώς την επίθεση, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μπάουντιτς, το FBI εξετάζει διαλυμένα κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν κοντά στον τόπο του εγκλήματος και εξακρίβωσε πως υπήρχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες ανάμεσα στο ζευγάρι των δραστών και άλλα πρόσωπα σε βάρος των οποίων η ομοσπονδιακή αστυνομία κάνει έρευνες.

Το ζευγάρι ήταν εφοδιασμένο με δύο τουφέκια εφόδου, δύο ημιαυτόματα πιστόλια, 6.100 σφαίρες και 12 αυτοσχέδιες βόμβες. Είχαν τα όπλα και τα πυρομαχικά μαζί τους και στο σπίτι τους όταν σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις αρχές.

Μια πηγή στην αμερικανική κυβέρνηση ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να εξακριβωθεί εάν, με δεδομένη την ποσότητα των όπλων και των πυρομαχικών, το ζευγάρι σχεδίαζε κάτι ακόμη μεγαλύτερο.

Ο Φαρούκ, αμερικανός υπήκοος γεννημένος στο Ιλινόι από Πακιστανούς μετανάστες, εργαζόταν ως επιθεωρητής σε μια διεύθυνση της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο. Η έρευνα επικεντρώνεται μεταξύ άλλων σε μια πληροφορία πως ο Φαρούκ ενεπλάκη σε διένεξη με έναν συνάδελφό του που είχε καταγγείλει τους «εγγενείς κινδύνους του ισλάμ» πριν από το μακελειό, κατά την ίδια πηγή στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι που είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε σήμερα επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο ότι η Μαλίκ ορκίστηκε πίστη στον αλ Μπαγκντάντι σε μια ανάρτησή της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook την Τετάρτη, την ημέρα της επίθεσης, μέσω ενός λογαριασμού στον οποίο χρησιμοποιούσε άλλο όνομα. Ο Μπάουντιτς είπε ότι είναι ενήμερος για τις πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη ανάρτηση και πρόσθεσε «το ερευνάμε».

Η έρευνα φθάνει ως το Πακιστάν και την Σαουδική Αραβία, όπου στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών ανέκριναν μέλη της οικογένειας της Μαλίκ, είπε ένα μέλος της οικογένειάς της. “Ανακάλυψα αυτή την τραγωδία όταν στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών ήλθαν σε επαφή μαζί μου και με ρώτησαν αν είχα σχέσεις με την Τασφίν”, είπε ένας θείος της, ο Τζαβέντ Ραμπανί.

Ο ίδιος είπε πως ο αδελφός του, ο πατέρας της Μαλίκ, έγινε πιο σκληρός ισλαμιστής αφότου μετανάστευσε στη Σαουδική Αραβία, πριν από περίπου εικοσιπέντε χρόνια.

Μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας είπαν πάντως ότι η Τασφίν Μαλίκ δεν είχε προσελκύσει την προσοχή των αρχών ενόσω ζούσε ακόμη στη χώρα αυτή.

Σιγά μην “δώσουν” οι ισλαμιστές τον ισλαμιστή…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ