Ένα «περίεργο» αίτημα του υπουργού Εξωτερικών της Λετονίας, Έντγκαρς Ρίνκεβικς προς το ΝΑΤΟ, προκάλεσε πολλές συζητήσεις και σενάρια! Μήπως η Ρωσία ετοιμάζει… απόβαση στη Βαλτική και ειδικότερα στη Λετονία;

Διότι μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευτεί το αίτημα του Ρίνκεβικς προς τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία των δυνάμεών της στη χώρα και να κάνει γυμνάσια, για το ενδεχόμενο «επιθετικής ενέργειας» από το Κρεμλίνο, όπως άφησε να εννοηθεί!

 «Χρειαζόμαστε περισσότερους στρατιώτες, περισσότερα γυμνάσια και μεγαλύτερη προοπτική. Χρειάζεται επίσης να καταστήσουμε σαφές προς όλους, ότι το ΝΑΤΟ θα παραμείνει εδώ για όσο διάστημα χρειαστεί και θα κάνει ό,τι είναι χρειαστεί», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, προκαλώντας αρκετά ερωτηματικά με τη στάση του. 

Τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο είναι προγραμματισμένη άσκηση του ΝΑΤΟ, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο και αφορά τα σώματα ταχείας επέμβασης σε περίπτωση κρίσης. Η άσκηση διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1990, αλλά ουδέποτε στο παρελθόν είχε υποβληθεί από τη Λετονία ανάλογο αίτημα, πολύ δε περισσότερο με τα υπονοούμενα που άφησε ο Έντγκαρς Ρίνκεβικς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ