Την ευθύνη για την επίθεση με πύραυλο εναντίον σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου στη Μεσόγειο ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα, η οργάνωση «Επαρχία του Σινά» έχει επικεντρώσει τις επιθέσεις της σε αιγύπτιους στρατιώτες και αστυνομικούς στην χερσόνησο του Σινά, σκοτώνοντας εκατοντάδες.

Φωτογραφίες που διέμεινε διαδικτυακά η οργάνωση, εμφανίζουν έναν πύραυλο να κατευθύνεται προς ένα πλοίο το οποίο τυλίχθηκε έπειτα στις φλόγες. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς δεν μπόρεσε να εξακριβώσει την εκδοχή αυτή των τζιχαντιστών.

Ο αιγυπτιακός στρατός δήλωσε με ανακοίνωση του πως οι άνδρες της ακτοφυλακής αντάλλαξαν πυρά με «τρομοκρατικά στοιχεία», και εκδηλώθηκε φωτιά στο πλοίο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν αναφέρθηκαν ανθρώπινες απώλειες.

Ένας μάρτυρας στη Γάζα δήλωσε στο Ρόιτερς πως είδε μια στήλη καπνού να υψώνεται πάνω από πλοίο μακριά από την ακτή. Άλλοι μάρτυρες από την Λωρίδα της Γάζας μετέδωσαν πως άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς.

Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε πως το Ισραήλ δεν εμπλέκεται στο περιστατικό και δεν του ζητήθηκε να βοηθήσει.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ