Τυνησία: Τραγωδία με 28 νεκρούς λαθρομετανάστες στη θάλασσα

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν επιχειρήσει να περάσουν στις ακτές της Ιταλίας και της Ελλάδας, ενώ ο αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τους 2.000
Τα πτώματα 28 λαθρομεταναστών περισυνέλεξαν από τη θάλασσα οι αρχές της Τυνησίας. Σύμφωνα με τους αρμόδιους, πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να μεταβούν στις ακτές της Ιταλίας.
Τα πτώματα εντοπίστηκαν στην παράκτια πόλη Μπεν Γκαρντάνε, κοντά στα σύνορα με την Λιβύη. Όπως εκτιμάται από τις αρχές, δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες έχουν επιχειρήσει να φύγουν μακριά από τον πόλεμο και τις συνθήκες πείνας σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, με στόχο να διαπεράσουν τη Μεσόγειο και να φτάσουν στην Ελλάδα και την Ιταλία. Οι εκτιμήσεις για τους νεκρούς ξεπερνούν τις 2.000.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr