Τυνησία: Δώδεκα συλλήψεις για το μακελειό των 38 τουριστών

Τη σύλληψη δώδεκα υπόπτων για τη διοργάνωση της τρομοκρατικής επίθεσης σε τουριστικό θέρετρο της χώρας, την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Τυνησίας. Η επίθεση, που συγκλόνισε την υφήλιο, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 38 τουρίστες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Βρετανοί.
Την ευθύνη της τρομοκρατικής ενέργειας έχει αναλάβει το ισλαμικό κράτος και εκδηλώθηκε από έναν νεαρό άνδρα, ο οποίος άνοιξε πυρ ανάμεσα στον κόσμο, στο θέρετρο Sousse. Ο δράστης σκοτώθηκε από την αστυνομία, αλλά οι έρευνες συνεχίστηκαν, προκειμένου να εντοπιστούν οι συνεργάτες του.
Οι 12 ύποπτοι ανακρίνονται για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στην οργάνωση της ενέργειας, καθώς και για ένταξή του στο κράτος του Ισλάμ και στους τζιχαντιστές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr