Η Βουλγαρία κινείται σε ρυθμούς προμήθειας νέου μαχητικού για να μειώσει την ρωσική εξάρτηση με την προμήθεια αεροσκαφών νατοϊκών προδιαγραφών.

Η διαδικασία αντικατάστασης θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο αν και δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Πάντως δεν ήταν σαφές κατά πόσο η αντικατάσταση θα περιορίζεται στα πέντε μαχητικά αεροσκάφη MiG-21 «Fishbed» του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας ή θα περιλαμβάνει επίσης και τα 12 αεροσκάφη MiG-29 «Fulcrum-A».

Τα προηγούμενα προγράμματα εκσυγχρονισμού μαχητικών είχαν επικεντρωθεί στον εκσυγχρονισμό του στόλου των MiG-29 και στην προμήθεια μεταχειρισμένων F-16.

 Αναλόγως της λύσης που θα επιλεγεί τα MiG-29 θα εκσυγχρονιστούν ή θα αποσυρθούν. Αν επιλεγεί ο εκσυγχρονισμός τους θα πρέπει να αγοραστούν νέοι κινητήρες από τη Ρωσία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ