Αποχωρεί το Ισλαμικό Κράτος από τον καταυλισμό Γιάρμουκ
Σε μεγάλο βαθμό έχουν αποχωρήσει οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Γιάρμουκ, στα περίχωρα της Δαμασκού, αφού εξεδίωξαν τον βασικό τους αντίπαλο, την παλαιστινιακή οργάνωση Ακναφ Μπέιτ αλ Μάκντις που συνδέεται με τη Χαμάς, όπως δήλωσαν σήμερα αρκετοί κάτοικοι και παλαιστίνιος αξιωματούχος.
Το Μέτωπο αλ Νόσρα, που έχει διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα, είναι πλέον η μεγαλύτερη οργάνωση μέσα στον καταυλισμό, τον οποίο πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν από τότε που το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε την επίθεσή του.
Οι πηγές ανέφεραν ότι εκατοντάδες μαχητές της σκληροπυρηνικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επέστρεψαν στο προπύργιό τους στη γειτονική Χάτζαρ αλ Ασουάντ, απ’ όπου είχαν αρχίσει την επίθεσή τους νωρίτερα αυτό το μήνα. «Οι περισσότεροι τζιχαντιστές έχουν αποχωρήσει», δήλωσε ο κάτοικος του καταυλισμού Αμπού Αχμαντ Χαουάρι.
Παράλληλα με το στόχο τους να καταλάβουν τον καταυλισμό, οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να νικήσουν τον αντίπαλό τους, την παλαιστινιακή οργάνωση Ακναφ Μπέιτ αλ Μάκντις που έχει διασυνδέσεις με την παλαιστινιακή Χαμάς και περιλαμβάνεται στη συριακή αντιπολίτευση, αλλά αντιτίθεται στους τζιχαντιστές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr