Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για τη δολοφονία στο Ιράκ υψηλόβαθμου Ιρανού αξιωματικού, την ώρα που παρείχε συμβουλές στις ένοπλες δυνάμεις που πολεμούν τους τζιχαντιστές, σύμφωνα με ισλαμιστικές ιστοσελίδες.

Χθες οι Φρουροί της Επανάστασης –το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων– ανακοίνωσαν τον θάνατο του ταξίαρχου Χαμίντ Ταγαβί, στη διάρκεια αποστολής για την παροχή συμβουλών στο στρατό και στους ιρακινούς εθελοντές που πολεμούν το ΙΚ στη Σαμάρα (110 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης).

Ένας από τους ιστότοπους που αναρτούν προκηρύξεις τζιχαντιστικών οργανώσεων δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία διακρίνεται το θύμα μαζί με τρία ακόμη πρόσωπα, στην οποία το κεφάλι του ιρανού ταξίαρχου είναι σημαδεμένο με έναν κόκκινο κύκλο και με το μήνυμα: «Φωτογραφία του άπιστου Χαμίντ Ταγαβί που εξουδετερώθηκε από τους άνδρες του ΙΚ στην περιοχή της Σαμάρας».

Στον ιστότοπο αναρτήθηκε και άλλη φωτογραφία που δείχνει μόνο το κεφάλι του ιρανού ταξίαρχου. Το ΙΚ δεν διευκρίνισε με ποιόν τρόπο δολοφονήθηκε ο ιρανός στρατιωτικός. Σύμφωνα με το Reuters, ο Ταγαβί, βετεράνος του πολέμου Ιράν-Ιράν (1980-1988), σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερων σκοπευτών. Η σορός του επαναπατρίστηκε και η κηδεία του τελέστηκε σήμερα στην Τεχεράνη παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ