Τέσσερα ρωσικά πολεμικά πλοία πλέουν ανοιχτά των βόρειων ακτών της Αυστραλίας, η οποία τα παρακολουθεί με τρία δικά της πολεμικά πλοία.

Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι πρόκειται για μία κίνηση επίδειξης ισχύος εκ μέρους του προέδρου της Ρωσίας, εν όψει της συνόδου κορυφής της G20 στην οποία θα συμμετάσχει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Από τη σύνοδο της ASEAN στη Μιανμάρ, ο Τόνι Αμποτ υποβάθμισε το γεγονός της παρουσίας των ρωσικών πολεμικών πλοίων λέγοντας ότι δεν είναι ασυνήθιστη η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων από τη Ρωσία κοντά σε περιοχές όπου διεξάγονται σημαντικές διεθνείς διασκέψεις.

«Μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία εντείνει την παρουσία της σε στρατιωτικό επίπεδο εδώ και λίγο καιρό. Διαπιστώνουμε, δυστυχώς, σε ποιον βαθμό το κάνει αυτήν τη στιγμή στην Ουκρανία», σχολίασε ειρωνικά. «Κατά συνέπεια, δεν μάς εκπλήσσει. Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε» πρόσθεσε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ