Ενώ οι αεροπορικές επιδρομές των αμερικανικών δυνάμεων συνεχίζουν να πλήττουν τις θέσεις τζιχαντιστών της ISIS στο Κομπάνι της Συρίας, μία ακραία ισλαμιστική οργάνωση που ορκίζεται πίστη στην οργάνωση, ανακηρύσσει «ισλαμικό χαλιφάτο» στη Λιβύη.

Τα μέλη της οργάνωσης Ανσάρ αλ-Σαρία, που ορκίζονται πίστη και αφοσίωση στο Ισλαμικό Κράτος, παρήλασαν στην πόλη Ντέρνα της Λιβύης κρατώντας σημαίες του IS και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των τζιχαντιστών.

Παρόλα αυτά, προ ημερών ο στρατός της Λιβύης εξαπέλυσε επίθεση κατά μελών της τρομοκρατικής ομάδας σκοτώνοντας «αρκετούς άνδρες» της Ανσάρ αλ-Σαρία, η οποία κατηγορείται από την Ουάσιγκτον για το θάνατο του Αμερικανού πρέσβη, Κρίστοφερ Στίβενς, στη Βεγγάζη.

Αυτή είναι η νέα Λιβύη που ονειρεύτηκαν οι δυτικές κυβερνήσεις για την μετά-Καντάφι εποχή. Να την παραδώσουν στα χέρια των ισλαμιστών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ