Ενδιάμεσος σταθμός το ψευδοκράτος της Β. Κύπρου για αποστολή αυτοκινήτων στην ISIS

Ως ενδιάμεσο σταθμό χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές της ISIS ψευδοκράτος της βόρειας Κύπρου προκειμένου να μεταφέρουν κλεμμένα αυτοκίνητα από το ελεύθερη Κύπρο στη Συρία.
Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από την Κύπρο σύμφωνα με τις οποίες 150 με 200 αυτοκίνητα με καρότσα που χρησιμοποιούνται για αγροτικές δουλείες έχουν κλαπεί και ήδη βρίσκονται στη Συρία όπου μεταφέρθηκαν, ατμοπλοϊκώς μέσω Αμμοχώστου αφού πρώτα είχαν περάσει στα κατεχόμενα. Τα αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται για την μεταφορά βαρέων όπλων πεζικού, έως και πυροβόλων Zu-23-2 τρων 23 χλστ. στις μάχες της ISIS.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον αρχηγό της Κυπριακής Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, στην οποία εξετάστηκαν τα μέτρα που λαμβάνονται ώστε να αποτραπεί η διέλευση ανθρώπων και μέσων από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές με σκοπό την ενίσχυση των ισλαμιστών.
Αυστηρότεροι είναι οι έλεγχοι τόσο στα αεροδρόμια και τα λιμάνια, όσο και στα οδοφράγματα. Επίσης λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας στις πρεσβείες ξένων χωρών, ενώ διακριτικά παρακολουθούνται μουσουλάμνοι που ζουν στη Κύπρο και έχουν επαφές με άτομα στη Συρία και το Ιράκ. Διακριτικής παρακολούθησης τυγχάνουν και τα ισλαμικά τεμένη που λειτουργούν στις ελεύθερες περιοχές.
Το θέμα είναι βέβαια πως πέρα από τις «διακριτικές» παρακολουθήσεις των κυπριακών αρχών, διακριτικές για να μην θυμώσουν οι μουσουλμάνοι, είναι πως στην Κύπρο λειτουργεί ολόκληρο δίκτυο της ISIS γιατί για να καταφέρει να κλέψει έως και 200 αυτοκίνητα σίγουρα περί δικτυού πρόκειται, είναι άκρως ανησυχητική.
Με «διακριτικές» παρακολουθήσεις οι κυπριακές αρχές το μόνο που θα καταφέρουν είναι να διασκεδάσουν λίγο περισσότερο τους ισλαμιστές της ISIS