Κούρδοι μαχητές ανακατέλαβαν σήμερα πολλά χριστιανικά χωριά στο βόρειο Ιράκ. 

Οι κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά ανακατέλαβαν σήμερα πολλά χριστιανικά χωριά στο βόρειο Ιράκ έπειτα από μάχες με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

«Σήμερα το πρωί οι Πεσμεργκά κατάφεραν να εκδιώξουν τους μαχητές (του Ισλαμικού Κράτους) από τέσσερα χωριά δυτικά της Αρμπίλ και να τα θέσουν υπό τον έλεγχό τους», δήλωσε ένας ιρακινός αξιωματούχος αναφερόμενος στα χωριά Χάσαν αλ Σαμ, Σιούνταν, Μπάχρα και Τζισρ αλ Χαντρ. «Τα χωριά αυτά είναι πολύ σημαντικά γιατί βρίσκονται κοντά στις (χριστιανικές) πόλεις Μπαρτάλα και Καρακός», εξήγησε ο ίδιος.

Τα χωριά βρίσκονται στην κοιλάδα της Νινευή, που εκτείνεται από την Αρμπίλ, πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν, ως τη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, την οποία ελέγχουν από τον Ιούνιο οι μαχητές του ΙΚ.

Δεκάδες χιλιάδες χριστιανοί του Ιράκ, στην πλειονότητά τους Χαλδαίοι, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τον Αύγουστο εξαιτίας της προέλασης των τζιχαντιστών. Η Καρακός, η μεγαλύτερη χριστιανική πόλη του Ιράκ, και δεκάδες χωριά είναι πλέον εγκαταλελειμμένα, με τους χριστιανούς θρησκευτικούς ηγέτες να χαρακτηρίζουν αυτή την επίθεση του ΙΚ τη χειρότερη καταστροφή στη μακρά ιστορία της χριστιανικής μειονότητας στο Ιράκ.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ