Ο Ράσμουσεν για ακόμα μια φορά επισήμανε πως δεν υπάρχει ακόμη καμιά ένδειξη πως η Ρωσία έχει αποσύρει τις δυνάμεις που είχε συγκεντρώσει στα σύνορα. Ερωτηθείς πόσο σοβαρό θεωρεί τον κίνδυνο ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης, ο ΓΓ του NATO απάντησε ότι «υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα» να συμβεί.

«Βλέπουμε τους Ρώσους να μιλούν και να προβάλουν προσχήματα για μια τέτοια επιχείρηση, υπό την προκάλυψη μιας ανθρωπιστικής αποστολής, και βλέπουμε μια συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να διεξαχθούν τέτοιες παράνομες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία», επέμεινε ο Ράσμουσεν.

Το NATO υποστηρίζει πως οποιαδήποτε ρωσική ανθρωπιστική αποστολή θα χρησιμοποιείτο ως ένα πρόσχημα για να προστατευθούν οι ρωσόφωνοι σε δύο επαρχίες που αποτελούν τη «Νέα Ρωσία», χρησιμοποιώντας έναν όρο του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το Κίεβο κλιμακώνει τις επιχειρήσεις υπολογίζοντας στο ότι η Δύση θα αποτρέψει μια ρωσική εισβολή.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ