Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους στη θάλασσα της Ιαπωνίας

Η Βόρεια Κορέα συνεχίζει τις δοκιμές πυραύλων. Προχώρησε στην εκτόξευση ακόμη δύο, μικρού βεληνεκούς που έπεσαν στη θάλασσα της Ιαπωνίας σύμφωνα με νοτιοκορεάτικες πηγές.
Εκπρόσωπος των υπηρεσιών της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα έχει εκτοξεύσει από την επαρχία Χουανγκάε στα ανατολικά, δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς, οι οποίοι έπεσαν στη θάλασσα της Ιαπωνίας, στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της.
«Υποψιαζόμαστε ότι είναι βαλλιστικοί πύραυλοι μικρού βεληνεκούς», είπε ο νοτιοκορεάτης εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η Βόρεια Κορέα απείλησε την περασμένη εβδομάδα να συνεχίσει τις δοκιμές με κατευθυνόμενα βλήματα, αψηφώντας τη Δύση που την είχε καλέσει να σταματήσει το πυραυλικό της πρόγραμμα.
Η Πιονγιάνγκ εκτόξευσε την περασμένη Τετάρτη δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς από την ανατολική ακτή της την παραμονή της επίσκεψης στη Σεούλ του κινέζου προέδρου Σι Ζινπίνγκ ο οποίος έδωσε προτεραιότητα στο ταξίδι του στο νότο από ό,τι στο βορά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr