Συλλήψεις μουσουλμάνων στην Τσεχία για υποκίνηση μίσους

Σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα η αστυνομία επέδραμε έγιναν κατά τη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής σε τζαμιά της Πράγας, όπου συνελήφθησαν 20 μουσουλμάνοι, συμπεριλαμβανομένου ενός εκδότη βιβλίου που είχε μεταφρασθεί στη τσεχική γλώσσα.
Ο εκδότης κατηγορείται για προώθηση ρητορικής μίσους από το βιβλίο που αναφέρονταν στο ριζοσπαστισμό και στη «μοναδικότητα του Αλλάχ στις θρησκείες» και αντιμετωπίζει μέχρι και 10 χρόνια φυλάκιση.
Ο ίδιος εξέφρασε τους φόβους του για την υπόσταση της μουσουλμανικής μειονότητας στη Δημοκρατίας της Τσεχίας, η οποία θα μπορούσε να τεθεί σε ‘κίνδυνο’ μετά από αυτές τις επιδρομές.«Έχουμε προειδοποιήσει για την άνοδο του εξτρεμισμού και του αντι-μουσουλμανισμού και τέτοιες ενέργειες μπορεί να προκαλέσουν κύμα Ισλαμοφοβίας», είπε.
Ο μουσουλμανικός πληθυσμός στην Τσεχία εκτιμάται μεταξύ 15 και 20 χιλιάδων. Το Ισλάμ έχει αναγνωρισθεί ως επίσημη θρησκεία στη χώρα από το 2004.
Η Τσεχία με 15000 μουσουλμάνους κάνει σοβαρά την δουλειά του ως κράτος εμείς με 1000000 τι θα πρέπει να κάνουμε;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr