Το αμερικανικό ναυτικό με το USS Hampton πραγματοποίησε άσκηση στην Αρκτική Θάλασσα (εικόνες)

To αμερικανικό Ναυτικό έλαβε πολύ σοβαρά υπόψιν τις κινήσεις και δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν o οποίος μετά την ένταξη της Κριμαίας στη Ρωσία είχε τονίσει ότι «πρέπει τώρα να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις ικανότητες των μονάδων των ενόπλων μας δυνάμεων στην Αρκτική»
Στο πλαίσιο αυτό το αμερικανικό Ναυτικό πραγματοποίησε άσκηση στην παγωμένη Αρκτική Θάλασσα βασικό στοιχείο της οποίας ήταν να δοκιμαστούν και να αναδειχθούν οι δυνατότητες του υποβρυχίου κλάσης Λος Άντζελες USS Hampton SSN 767 στο αρκτικό περιβάλλον το οποίο πραγματοποίησε ανάδυση στην παγωμένη βάση Ice Nautilus κατά την διάρκεια της άσκησης ICEX 2014.
Επιπλέον, έγιναν διάφορες εργασίες προσαρμογής των υποδομών χρησιμοποιώντας διάφορα μέσα…
Υπενθυμίζεται ότι ο Β.Πούτιν είχε ζητήσει “να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών και μονάδων στην Αρκτική”, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για την επαναλειτουργία ενός στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τίκσι, στην πολική ζώνη της βόρειας Γιακουτίας (ανατολική Σιβηρία) και την πραγματοποίηση εργασιών στο αεροδρόμιο του Σεβερομόρσκ, στη θάλασσα του Μπάρεντς, στη βορειοδυτική Ρωσία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr