Ανήσυχος εμφανίζεται ο αμερικανός πρόεδρος Barack Obama αναφορικά με την πρόθεση της Ρωσίας να επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Newsweek.

«Βλέπετε τον αριθμό των στρατευμάτων τα οποία συγκεντρώνονται στα σύνορα με την Ουκρανία με το πρόσχημα των στρατιωτικών ασκήσεων. Αυτό όμως δεν είναι κάτι το σύνηθες που κάνει η Ρωσία. Αυτό ξέρετε μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: Ή ότι η Ρωσία έχει επιδοθεί σε μια προσπάθεια εκφοβισμού ή να έχει άλλα σχέδια» δήλωσε εχθές στο CBS ο αμερικανός πρόεδρος.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών που βρίσκονται κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας στους 30.000 ενώ αναφέρεται επίσης πως ο Ρώσος υπυοργός Άμυνας έχει διαβεβαιώσει πως η Ρωσία δεν πρόκειται να επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία.

Την ανησυχία πάντως του Αμερικανού προέδρου συμμερίζεται  και ο αρχηγός των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη στρατηγός Philip Breedlove ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η ρωσική δύναμη η οποία βρίσκεται ανατολικά των συνόρων της Ουκρανίας είναι πολύ πολύ μεγάλη και πολύ πολύ έτοιμη», θέλοντας να υπογραμμίσει την ετοιμότητα των μονάδων αυτών να κινηθούν ανατολικά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ