Ανέκδοτο: “Το Κίεβο θα ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση”

Η παράνομη φιλοδυτική κυβέρνηση στο Κίεβο προετοιμάζεται -όπως μπορεί… αφού ο στρατός και ο στόλος της αυτομολούν μαζικά στους Ρώσους!- για να υπερασπιστεί τον εαυτό της εναντίον της Ρωσίας αλλά δηλώνει ότι θα ζητήσει κι από άλλα κράτη να τη συνδράμουν εάν η Μόσχα επεκτείνει τη στρατιωτική της δράση, όπως δήλωσε ο πρεσβευτής των Ουκρανών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών σήμερα.
Το ζήτημα βέβαια δεν είναι αν θα ζητήσουν στρατιωτική βοήθεια από τους δυτικούς οι Ουκρανοί του Κιέβου ή όχι, αλλά το κατά πόσο εκείνοι θα ανταποκριθούν τελικά σε ένα τέτοιο αίτημα.
Γιατί μέχρι τώρα η μοναδική «απειλή» των δυτικών, και συγκεκριμένα των Αμερικανών στην στρατιωτική επέμβαση των Ρώσων στην Ουκρανία, είναι… ο οικονομικός αποκλεισμός!
Δηλαδή «απειλούν» με το ίδιο «μέτρο» που εφαρμόζουν εδώ και χρόνια κατά του… Ιράν, την στιγμή που η Ρωσία προχωρά ήδη σε κατάληψη της μισής Ουκρανίας!
«Πρόκειται να επιδείξουμε ότι έχουμε την δυνατότητα να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας όπως αποφασίστηκε σήμερα στο κοινοβούλιο και προετοιμαζόμαστε να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας», δήλωσε ο Γιούρι Σεργκέγιεφ στην εκπομπή “State of the Union” του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN.
«Εάν η επιδείνωση συνεχιστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, καθώς κάθε ώρα που περνάει τα ρωσικά στρατεύματα αυξάνουν τον αριθμό τους, φυσικά θα ζητήσουμε στρατιωτική υποστήριξη και άλλη υποστήριξη», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Σεργκέγιεφ ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να αποσύρει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επικαλούμενος την έναρξη της σαρακοστής για τους Ορθοδόξους, που αρχίζει την Δευτέρα.
Αν θέλει να «επιδείξει τη χριστιανική του πίστη, αντί να προετοιμάζεται να μας σκοτώσει, θα έπρεπε να προσευχηθεί για εμάς», είπε ο Σεργκέγιεφ.
Η στάση, όμως, του Ουκρανού είναι υποκριτική, γιατί προτού ζητήσει από τον πρόεδρο Πούτιν να σεβαστεί την Σαρακοστή και την Ορθόδοξη πίστη, θα έπρεπε να φροντίσει η φιλοδυτική «κυβέρνησή» του στο Κίεβο να συμμαζέψει τους άθεους νεοναζιστές του «Δεξιού Τομέα» που οργιάζουν κατά των ορθοδόξων και των Μοναστηριών εδώ και εβδομάδες σε ολόκληρη την Ουκρανία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr