Τεχεράνη: «Τα αμερικανικά πλοία θα καταλήξουν στον πάτο της θάλασσας»
Αντίδραση στο ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν από τις ΗΠΑ
Τα πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ που θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν τα λιμάνια του Ιράν θα «καταλήξουν στον πάτο της θάλασσας», απείλησε τη Δευτέρα Ιρανός βουλευτής και μέλος της μέλος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν.
Ο Αλαεντίν Μπορουτζέρντι χαρακτήρισε την απειλή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών ως στρατιωτικά αβάσιμη προπαγάνδα, σύμφωνα με το κρατικό Press TV του Ιράν.
Νωρίτερα, ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας του Ιράν δήλωσε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη για «κάθε ενδεχόμενο» και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της θα οδηγήσει σε «σκληρή και αποφασιστική απάντηση», σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την κρατική τηλεόραση του Ιράν.
Ο ταξίαρχος Ματζίντ Ιμπν Ρεζά δήλωσε ότι οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε «μέγιστη πολεμική ετοιμότητα», μετέδωσε το Press TV, σύμφωνα με το CNN.