Ασυνήθιστα μεγάλη δραστηριότητα παρουσιάζει ο ρωσικός σταθμός UVB-76 “The Buzzer”, με μεγάλη σε αριθμ/ο εκπομπή κωδικοποιημένων μηνυμάτων πολύ πάνω από τον «κανονικό» ρυθμό.

Η δραστηριότητα ξεκίνησε εχθές 11 Φεβρουαρίου και συνεχίζεται έως σήμερα. Κανονικά ο σταθμός εκπέμπει 25 με 30 κωδικοποιημένα μηνύματα το μήνα από εχθές όμως αυτά εκπέμπονται με ρυθμό 20 ανά λίγες ώρες!

Οι ραδιοερασιτέχνες που τον παρακολουθούν ανησυχούν. Ωστόσο, έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν (όπως τον Ιανουάριο του 2026 ή τον Δεκέμβριο του 2025) να έχει εξάρσεις δραστηριότητας χωρίς να ακολουθήσει κάποιο άμεσα παγκόσμιο καταστροφικό γεγονός.

Ωστόσο οι πληροφορίες μιλούν για 23-24 μηνύματα σε 8 ώρες, με λέξεις όπως “USSR”, “pigeons”, “Kolomenka”, “blood”, “fornication” κλπ. Κάποιοι λένε ότι η δραστηριότητα αυτή είναι ανώμαλη και μπορεί να προμηνύει κάτι σοβαρό χωρίς όμως κανείς να είναι σε θέση να πει που και πότε, αν και το μυαλό των περισσοτέρων πάει στο Ιράν.

Και ενώ ο Buzzer στέλνει μηνύματα με πρωτοφανή συχνότητα ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ αναδημοσίευσε στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Truth Social άρθρο της The Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο το Πεντάγωνο προετοιμάζει την ανάπτυξη δεύτερου αεροπλανοφόρου στη Μέση Ανατολή.

Με τη δημόσια επιβεβαίωση, ο Τραμπ στέλνει σαφές μήνυμα προς το Ιράν, δείχνοντας ότι η Ουάσιγκτον διατηρεί στο τραπέζι τόσο τη στρατιωτική ισχύ όσο και τα διπλωματικά και οικονομικά μέσα πίεσης.

Η Wall Street Journal μετέδωσε την τετάρτη ότι το Πεντάγωνο έχει δώσει εντολή σε μια δεύτερη ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου να βρίσκεται σε ετοιμότητα για ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή, καθώς ο αμερικανικός στρατός προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο επίθεσης κατά του Ιράν.

Σύμφωνα με έναν από τους αξιωματούχους, το Πεντάγωνο προετοιμάζει ένα αεροπλανοφόρο ώστε να αποπλεύσει σε δύο εβδομάδες, πιθανότατα από την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush ολοκληρώνει αυτή τη στιγμή μια σειρά ασκήσεων στα ανοικτά των ακτών της Βιρτζίνια και, όπως αναφέρουν πηγές, υπάρχει η δυνατότητα να επισπευσθούν οι διαδικασίες

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ