Με κατασκευασμένες κατηγορίες και συλλήψεις Χιμαριωτών επιχειρεί η κυβέρνηση Ράμα να υφαρπάξει τις περιουσίες των Βορειοηπειρωτών, προς όφελος «φίλων της κυβέρνησης», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το κόμμα Ομόνοια της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Σε αυτήν αναφέρεται ότι η Ομόνοια Χιμάρας παρατηρεί πολυάριθμες συλλήψεις συμπολιτών από τη Χιμάρα και τις Δρυμάδες, ενώ καταδικάζεται κατηγορηματικά ο τρόπος με τον οποίο έγιναν οι συλλήψεις «σε βραδινές ώρες, στα σπίτια τους, με βία και τρόμο, με περιπτώσεις ατόμων βεβαρημένης κατάστασης υγείας και ατόμων με κινητικές δυσκολίες».

Όπως τονίζεται, κύρια κατηγορία είναι η συνέργεια σε πλαστογραφία εγγράφων που αφορούν το ιδιοκτησιακό.

Πρόκειται για μια υπόθεση γύρω από την οποία εδώ και χρόνια έχει στηθεί ένα παιχνίδι εκ μέρους των αλβανικών Αρχών.

Στην ανακοίνωση απαριθμείται πολύ μεγάλος αριθμός καταχρήσεων που διαπράχθηκαν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους υπαλλήλους του Δήμου Χιμάρας, με αποτέλεσμα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «εκτάσεις γηγενών ιδιοκτητών και κρατική περιουσία που διανέμεται σε φίλους και συνεργάτες ή άτομα που συνδέονται με την κυβέρνηση, για την οποία η Ομόνοια Χιμάρας και η κοινή γνώμη έχουν γνώση και συγκεκριμένα στοιχεία».

Η Ομόνοια Χιμάρας δηλώνει ξεκάθαρα ότι η μη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης εγγραφής περιουσιακών στοιχείων στο υποθηκοφυλακείο εντάσσεται στο ίδιο σχέδιο που έχει ως τελικό στόχο την υφαρπαγή αυτών των ιδιοκτησιών από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες προς όφελος των κυβερνώντων.

«Είναι γνωστό ότι στην περιοχή της Χιμάρας δεν έχει γίνει η εγγραφή των περιουσιών στο υποθηκοφυλακείο, λόγω της απροθυμίας του κράτους να εγγράψει τις περιουσίες στους νόμιμους ιδιοκτήτες. Μέχρι τα μέσα του 2013 οι εγγραφές (ειδικού σκοπού) στο υποθηκοφυλακείο δεν ξεπερνούσαν τις 10 στο σύνολο.

Μετά το 2013 και την ανάληψη της κυβέρνησης από τον κύριο Ράμα οι περιπτώσεις αυτές έχουν εκατονταπλασιαστεί. Κοινός παρονομαστής όλων αυτών των περιουσιών είναι ότι έχουν καταλήξει σε ιδιοκτήτες που ουδεμία σχέση έχουν με την περιοχή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ