Ρ.Τ.Ερντογάν κατά ΗΠΑ: «Στην Ελλάδα δίνετε μαχητικά F-16 και σε εμάς επιβάλλετε κυρώσεις»

«Tι θα κάνουμε αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τα F-16;»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στο δίκτυο PBS, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για την 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, διαμαρτυρήθηκε πως οι ΗΠΑ πωλούν μαχητικά στην Ελλάδα και ιδρύουν νέες βάσεις σε ελληνικό έδαφος, την ίδια ώρα που στη χώρα του επιβάλλουν κυρώσεις.

Ο ίδιος επανέλαβε πως ο πρόεδρος Μπάϊντεν του υποσχέθηκε λύση του θέματος με τα F-16, ώστε να τα αποκτήσει η Τουρκία, ενώ απείλησε πως σε περίπτωση που η αμερικανική «πόρτα» παραμείνει κλειστή, θα στραφεί σε άλλες λύσεις για την προμήθεια μαχητικών.

«Μεταξύ δυο φίλιων χωρών είναι πολύ λάθος με πολιτική προσέγγιση να επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία για το θέμα των F-16. Ο κ. Μπάιντεν μου υποσχέθηκε την επίλυση του ζητήματος», δήλωσε συνεχίζοντας, με βολές και κατά της χώρας μας:

«Tι θα κάνουμε αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τα F-16; Θα φροντίσουμε τον εαυτό μας.

Δηλαδή θα δώσετε στην Ελλάδα κάθε είδους υποστήριξη στα F-16, θα δημιουργήσετε βάσεις εκεί, αλλά δεν θα δώσετε αυτή την υποστήριξη σε μια φίλη χώρα όπως η Τουρκία στο ΝΑΤΟ και σε μια χώρα που παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στο ΝΑΤΟ;

Είμαστε στις πρώτες πέντε χώρες. Σε αυτή την περίπτωση, η δουλειά της Τουρκίας είναι να φροντίζει τον εαυτό της. Διαφορετικά, δεν έχουμε πρόβλημα με την Αμερική» τόνισε.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV