Τουρκικές απειλές: «Αν μπλοκαριστούν τα F16 έχουν και τα FIRTINA εναντίον των ελληνικών νησιών»

Ότι μπορούν λένε

Τούρκος δημοσιογράφος: Να ξέρει ο Μητσοτάκης πως στα ελληνικά νησιά φτάνουν και τα τουρκικά οβιδοβόλα, τονίζεται με φόντο πιθανή άρνηση των ΗΠΑ να δώσουν στην Άγκυρα νέα αμερικανικά F-16.

«Η Ελλάδα προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να εμποδίσει το αμερικανικό Κογκρέσο να πουλήσει F-16 στην Τουρκία. Κάποιος πρέπει να πει στον Έλληνα Πρωθυπουργό για ομάδες όπως η American Defense International και η McKeon Group», γράφει ο Οζάι Σεντίρ στην τουρκική Μilliyet.

«Αυτές οι εταιρείες, με επικεφαλής πρώην μέλη του Κογκρέσου και βετεράνους, αντιπροσωπεύουν κατασκευαστές όπλων και μεγάλους αγοραστές όπως η Σαουδική Αραβία», συμπληρώνει.

«Οι αμερικανικές εταιρείες όπλων δεν θα εγκαταλείψουν ένα έργο 10 δισ. δολαρίων για την Ελλάδα», αναφέρει ο Οζάι Σεντίρ.

«Ας πούμε ότι το όνειρο του Μητσοτάκη γίνεται πραγματικότητα και το Κογκρέσο των ΗΠΑ μπλοκάρει την πώληση και τον εκσυγχρονισμό (σ.σ. των τουρκικών) F-16. Κάποιος να πει στον Έλληνα Πρωθυπουργό για τα οβιδοβόλα Θύελλα. Η εμβέλεια αυτών των οβίδων είναι 40 χιλιόμετρα» συνεχίζει ο Τούρκος αρθρογράφος.

«Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα πρέπει να θυμάται την απόσταση των 16 νησιών, που έχει οπλίσει η Ελλάδα ενάντια στις διεθνείς συμφωνίες, από τις τουρκικές ακτές. Εάν η Άγκυρα είχε την πρόθεση να λύσει τα προβλήματά της με όπλα και όχι με διάλογο, η Τουρκία θα μπορούσε να αποστρατικοποιήσει αυτά τα νησιά εν μία νυκτί και χωρίς να πυροβολήσει», υπογραμμίζει.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV