Αναβλήθηκε η δίκη της Halkbank στις ΗΠΑ: «Φιλί ζωής» από τον Μπάιντεν στην Άκγυρα

Η δίκη της Halkbank αναβλήθηκε με απόφαση αμερικανικού εφετείου, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση που έχει καταθέσει η τουρκική τράπεζα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως μόλις τον περασμένο Οκτώβριο αμερικανικό εφετείο απέρριψε την προσφυγή της κρατικής τουρκικής τράπεζας Halkbank που ζητούσε να απορριφθούν οι κατηγορίες σε βάρος της, ότι βοήθησε το Ιράν να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις. Το 2ο Εφετείο έκρινε ότι μολονότι η τράπεζα προστατεύεται από τον Νόμο περί ασυλίας ξένων κρατικών οντοτήτων, η κατηγορία σε βάρος της αφορά την εμπορική δραστηριότητά της, που δεν καλύπτεται από τη συγκεκριμένη νομοθεσία.

Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τη Halkbank ότι μετέτρεπε σε χρυσό και κατόπιν σε μετρητά τα έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου και εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά αποστολής τροφίμων για να δικαιολογήσει τη μεταφορά των πετρελαϊκών εσόδων, προς όφελος του Ιράν. Υποστηρίζουν ότι βοήθησε το Ιράν να μεταφέρει κρυφά 20 δισεκατομμύρια δολάρια και τουλάχιστον το 1 δισεκατομμύριο από αυτά τα χρήματα ξεπλύθηκε μέσω του αμερικανικού χρηματοοικονομικού συστήματος.

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV