Και τρίτο εξαγωγικό συμβόλαιο στην Ευρώπη για τα τουρκικά Bayraktar: Ενδιαφέρον από Λετονία

Η Ελλάδα επιλέγει τον… τουρισμό

Φαίνεται πως η Τουρκία δεν έχει καθόλου σε ανάγκη τη «βαριά» βιομηχανία του τουρισμού. Τα καταφέρνει μια χαρά μόνο  με την αμυντική της βιομηχανία η οποία εξελίσσεται σε κινητήριο μοχλό της οικονομίας της.

Έτσι μετά την Ουκρανία και την Πολωνία όπου πούλησε 12 και 24 UAV Bayraktar αντίστοιχα, τώρα «φλερτάρει» και με μια ακόμη χώρα της ανατολικής Ευρώπης την Λετονία για να της πουλήσει το UAV της.

Στην Ελλάδα η αμυντική βιομηχανία είναι μια έννοια που προκαλεί αλλεργία στο πολιτικό σύστημα προτιμώντας την «βαριά» άρρωστη «βιομηχανία» του τουρισμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του defenseworld “η Λετονία θα μπορούσε να ακολουθήσει την Πολωνία ως το δεύτερο κράτος της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ για να παραγγείλει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της Τουρκίας.

Ο υπουργός Άμυνας της Λετονίας Artis Pabriks επικεφαλής  αντιπροσωπείας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις παραγωγής της Baykar στην Άγκυρα .

Η Baykar Defense δημοσίευσε μια δήλωση μετά την επίσκεψη μαζί με μια φωτογραφία με τον υπουργό Pabriks να στέκεται μπροστά από το Bayraktar TB2. Ο ίδιος δήλωσε ότι «η τουρκική βιομηχανία έχει τα υψηλότερα παγκόσμια πρότυπα στην έρευνα και ανάπτυξη, και την εκτιμούμε πάρα πολύ ως σύμμαχο στο ΝΑΤΟ. ”

Αργότερα σε απάντηση σε έναν ακόλουθο  του στο  Twitter που ρώτησε «Πότε μπορούμε να περιμένουμε τα Bayraktar TB2,απάντησε: «Ελπίζω σύντομα».

Έγραψε επίσης στη σελίδα του στο Facebook:

«Είναι προς το συμφέρον της Λετονίας να προωθήσει εποικοδομητική συνεργασία σε αμοιβαία σημαντικά θέματα με την Τουρκία και τη στρατιωτική της βιομηχανία.

Η Τουρκία είναι  εταίρος μας στο ΝΑΤΟ και είμαι βέβαιος ότι η κοινή μας συνεργασία θα βοηθήσει στην ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Λετονίας καθώς και της τοπικής στρατιωτικής βιομηχανίας μας.»

«Τα αεροσκάφη είναι ο τομέας στον οποίο δίνουμε προσοχή και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μεγάλη προσοχή. Τα συστήματα Drone δημιουργούν πολλές πρόσθετες επιλογές για τη Λετονία και επιτρέπουν να αυξήσουμε πραγματικά τις ικανότητες μάχης μας. Για να συζητήσω την περαιτέρω συνεργασία στην άμυνα και την ανάπτυξη της στρατιωτικής βιομηχανίας, αυτή την εβδομάδα επισκέφτηκα την εταιρεία κατασκευής συστημάτων drone Baykar. ”

Google news logo Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Instagram Subscribe button Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολουθήστε το defencenet.gr στο Instagram για να «δεις» τα πραγματικά γεγονότα σε άμυνα και ασφάλεια Youtube Subscribe button

DefenceNet TV